‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

X-kids Urban Games

Spectaculaire editie tijdens voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie pakt Breda Actief groots uit met een spectaculairdere X-kids dan ooit te voren! Op donderdag 19 februari worden er tijdens een ochtend- en een middagprogramma ontzettend stoere urban games aangeboden. Zo kun je lekker trampoline springen, stunten op je skateboard en zelfs meedoen aan Kids Paintball! Dat wil je toch niet missen?
> Lees verder

19
feb

Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap

Hét voetbaltoernooi voor jongens- en meisjesteams van groep 7 en 8!

Op woensdag 25 februari starten de eerste rondes van het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap in Breda! Hét voetbaltoernooi waarbij jongens- en meisjesteams uiteindelijk strijden om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland! Meld jouw team snel aan vóór 11 februari.
> Lees verder

25
feb

Vrijwilligerswerving voor (sport)verenigingen

Vrijwilligerstekort oplossen?

Veel (sport)verenigingen hebben behoefte aan extra handjes. Maar hoe vind je nou (nieuwe) vrijwilligers voor je vereniging? En misschien net zo belangrijk, hoe behoud je ze voor je organisatie?
> Lees verder

25
feb
Toon alle sportactiviteiten

Sport nieuws