‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

Special Kids Dag

Bredase sportdag waarbij kinderen van het regulier onderwijs samen met kinderen uit het speciaal onderwijs sporten.
> Lees verder

10
okt

Special X-Kids

Kom spelen in het dierenrijk!

Tijdens de herfstvakantie is er op dinsdag 21 oktober weer een Special X-Kids van 13.00 tot 16.00. Doe mee met de Animalgames en schrijf je in!
> Lees verder

21
okt

X-Kids Animalgames

Kom spelen in het dierenrijk!

Kom op dinsdag 21 oktober van 13.00 tot 16.00 naar de gymzaal 'Huis van de Heuvel' voor de Animalgames. Speel onder begeleiding van onze enthousiaste sportcoaches even in het dierenrijk. Jij komt toch ook verkleed als dier?
> Lees verder

21
okt

Sport nieuws