‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

7e editie Bredaas Sportcafé

Op 10 december openen WDS'19 en HV United Breda hun deuren voor de 7e editie van het Bredase Sportcafé. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor Bredase sportbestuurders en is leerzaam, zinvol maar bovenal gezellig! Dé netwerkbijeenkomst die je als bestuur niet wilt missen.
> Lees verder

10
dec

Thematraject Marketing voor sportverenigingen

Hoe bind je leden en sponsoren aan jouw vereniging?

Leden- en sponsorwervingsactiviteiten kosten vaak veel tijd, maar wat levert het eigenlijk op? Misschien organiseer je ieder jaar weer een nieuwe activiteit, maar worden daardoor mensen ook echt lid? En welke acties zijn effectief om sponsoren binnen te halen?
> Lees verder

14
jan
Toon alle sportactiviteiten

Sport nieuws