‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

Gymness

Gymmen en fitness voor iedereen met een chronische of lichamelijke beperking

Vanaf woensdag 3 juni kan er iedere ochtend in een klein groepje gezellig meegedaan worden met Gymness. Tijdens deze activiteit, die plaats vindt bij Twinsgym, komen zowel fitness als gymmen aan bod. De eerste les is gratis!
> Lees verder

03
jun

Kidsday Breda Future+

Knallend einde voor Juni tennismaand

Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen tijdens deze dag gratis meedoen met allerlei coole (tennis)spellen.
> Lees verder

24
jun
Toon alle sportactiviteiten

Sport nieuws

Gymness

Gym en fitness voor iedereen met een chronische of lichamelijke beperking

Vanaf woensdag 3 juni kan je iedere ochtend in een klein groepje... > lees verder