‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

X-kids Mastbos cross

Sportieve meivakantie in de natuur

De volgende vakantie staat alweer bijna voor de deur. En dat betekent natuurlijk dat het weer tijd is voor super leuke X-kids activiteiten!
> Lees verder

29
apr

Special X-kids meivakantie

Sportieve meivakantie in de natuur!

Op woensdag 29 april organiseert Breda Actief Special X-kids.
> Lees verder

29
apr

Wings For Life Kidsrun

Ren jij ook mee?

Wil jij ook onderdeel zijn van een ontzettend coole hardloopwedstrijd die in 33 landen tegelijkertijd van start gaat? Dat kan! Doe dan mee met de Wings For Life Kidsrun, die een onderdeel is van de Worldrun!
> Lees verder

03
mei
Toon alle sportactiviteiten

Sport nieuws