‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

X-Kids Kerst

Tijdens de kerstvakantie is er weer een X-Kids! Doe op dinsdag 23 december mee met de sportinstuif in sporthal de Scharen. Speel verschillende spannende en actieve sporten waar je niet iedere dag mee te maken hebt. Meedoen kost maar €2,00 en vol = vol.
> Lees verder

23
dec

Special X-Kids Kerst

Tijdens de kerstvakantie is er op dinsdag 23 december weer een Special X-Kids van 10.00 tot 12.00. Doe mee met de sportinstuif en schrijf je in!
> Lees verder

23
dec

Thematraject Marketing voor sportverenigingen

Hoe bind je leden en sponsoren aan jouw vereniging?

Leden- en sponsorwervingsactiviteiten kosten vaak veel tijd, maar wat levert het eigenlijk op? Misschien organiseer je ieder jaar weer een nieuwe activiteit, maar worden daardoor mensen ook echt lid? En welke acties zijn effectief om sponsoren binnen te halen?
> Lees verder

14
jan
Toon alle sportactiviteiten

Sport nieuws