‘Ik doe vaak mee met sport in de wijk. Leuk en in de buurt!’
Justin

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

Sportactiviteiten

Start Sporten in de Wijk

10 dagen lekker in je vel met Breda Actief

‘Met ‘Sporten in de wijk’ hebben kids een heerlijk beweegmoment. Ze komen samen, leren wat fair play is en hebben plezier! Samen met verschillende partners in Breda bieden we dagelijks sportactiviteiten in bijna alle wijken van Breda!’
> Lees verder

09
sep

Start Club Intro Route, programma dag 1

10 dagen lekker in je vel met Breda Actief

Vandaag start de Club Intro Route! Welke sportclubs ga jij vandaag met elkaar vergelijken? Bij wie ga je op bezoek om te proeven welke sport of club bij jou past? Vandaag is de uitgelezen kans om jezelf breed te oriënteren op de sportmogelijkheden in Breda!
> Lees verder

12
sep

Club Intro Route, programma dag 2

10 dagen lekker in je vel met Breda Actief

Welke sportclubs ga jij vandaag met elkaar vergelijken? Bij wie ga je op bezoek om te proeven welke sport of club bij jou past? Vandaag is de uitgelezen kans om jezelf breed te oriënteren op de sportmogelijkheden in Breda!
> Lees verder

13
sep
Toon alle sportactiviteiten

Sport nieuws