‘Lekker in je vel via Breda Actief’

Sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar het is bovendien ook hartstikke leuk! Actief bezig zijn geeft je namelijk een goed gevoel. Je voelt je fitter en het levert vaak sociale contacten op. Daarom moedigt Breda Actief iedereen aan om te sporten en te bewegen.

Beweegnorm

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert dertig minuten matig intensieve activiteit gedurende minstens vijf dagen per week. Je beweegt matig intensief als je hartslag versnelt zonder buiten adem te raken. Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen.

Populair

Inmiddels beoefent ongeveer 70 procent van de Bredase inwoners wel eens een sport, en dit aantal stijgt nog steeds. Bijna de helft daarvan is lid van een sportvereniging. Fitness, hardlopen, tennis, hockey en veldvoetbal zijn het meest populair onder volwassenen. Kinderen kiezen het vaakst voor hockey, voetbal, zwemmen, tennis en dansen.

 

Sportactiviteiten

Inschrijven voor sportintroductie najaar 2014

Vanaf maandag 2 september kun je je inschrijven voor de sportintroductie cursussen! Doe het snel, want VOL is VOL!
> Lees verder

02
sep

Sportfestival Breda

Beleef, ervaar en doe gratis mee!

De hele dag staat bol van sport en beweegactiviteiten. Deelname is voor iedereen gratis. Het festival staat in het teken van ‘drie generaties in beweging’.
> Lees verder

13
sep

Sport nieuws