Burgemeester bij 8e editie Sportcafé


Datum: 19 mei 2015 om 19:00 uur
Locatie: Sporkantine de Doelen - Doelen 7 - Breda
Maximaal aantal deelnemers: 100

Op dinsdagavond 19 mei 2015 vindt de achtste editie van het Bredaas Sportcafé plaats. Het Sportcafé wordt georganiseerd vóór en dóór Bredase sportbestuurders en is leerzaam, zinvol en bovenal gezellig! Kortom, het is dé netwerkbijeenkomst die je als bestuur niet wilt missen. Tot slot zorgt het Sportcafé voor een versterking van de onderlinge contacten en samenwerkingsverbanden tussen Bredase verenigingen. 

Thema

Het thema dat deze avond centraal staat, is het creëren van een ‘veilig sportklimaat’, ofwel een sportieve, positieve sportcultuur in Breda. Dit houdt in dat we een omgeving creëren waarin elk individu zich veilig en prettig voelt en zichzelf kan zijn.

Tijdens deze avond zijn verschillende ambassadeurverenigingen aanwezig die graag het gesprek aangaan over waarom zij actief (van start) zijn met het creëren van een Veilig Sportklimaat.

Daarnaast zal de Burgemeester van Breda, Paul Depla, aanwezig zijn om tijdens deze avond de vertaalslag te maken van een landelijke campagne gericht op veilig sportklimaat, naar de lokale situatie in Breda. Een avond om als lokale sportbestuurder niet te missen!

Doelgroep

In verband met het thema zijn naast de Bredase sportbestuurders natuurlijk ook de vertrouwenscontactpersonen en leden van de commissie Sportiviteit & Respect van harte welkom op deze avond. Zeg het voort!

Locatie

De achtste editie van het Bredase Sportcafé wordt georganiseerd in samenwerking met Barons Breda Basketball en vindt plaats in sportkantine de Doelen, de thuisbasis van deze vereniging. Het adres van de sportkantine is Doelen 7 in Breda.

Sprekers

Tijdens deze avond staan twee thema’s centraal. Door middel van twee interactieve gedeeltes worden de onderwerpen Sportiviteit en Respect en Grensoverschrijdend gedrag behandeld. Wat verstaan we onder deze thema’s en hoe kun je als vereniging hier op in spelen? Waarom zou je als vereniging hier aandacht aan besteden? Tijdens deze avond zijn verschillende ambassadeurverenigingen aanwezig die graag het gesprek aangaan over waarom zij actief (van start) zijn met het creëren van een Veilig Sportklimaat.

Daarnaast heeft Breda Actief in samenwerking met CJG, GGD West-Brabant, Veilig Thuis en verschillende sportbonden in kaart gebracht hoe we lokaal omgaan met het thema. Bij wie moet je zijn voor vragen? Bij wie kun je terecht met klachten of vermoedens van grensoverschrijdend gedrag? Wat mag je wel en niet van je vrijwilligers verwachten? Speciaal voor Bredase sportverenigingen hebben we dit duidelijk in kaart gebracht. Tenslotte hebben we allemaal hetzelfde doel; veilig kunnen sporten voor iedereen!

Programma

18.30 uur          Ontvangst met koffie en thee
19.00 uur          Barons Breda Basketball
19.15 uur          Workshopronde 1
20.00 uur          Pauze
20.30 uur          Workshopronde 2
21.15 uur          Plenaire afsluiting
21.45 uur          Borrel

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met maandag 4 mei via het onderstaande formulier. Heb je vragen, neem dan telefonisch contact op met één van onze verenigingsadviseurs via 076-5233555.

aanmelden

Toon alle activiteiten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI