Cursus: De Kracht van Samen


Datum: 01 juni 2016 om 10:00 uur
Locatie: wordt nog gekend gemaakt

Speciaal voor mensen die het moeilijk vinden om zelf een leuke vrijwilligersplek te vinden, start Breda Actief op woensdagochtend 1 juni voor de tweede keer met de cursus De Kracht van Samen. Deelnemers gaan samen en onder begeleiding op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij hen past.

De Kracht van Samen is een korte cursus van drie bijeenkomsten waarin mensen in een kleine groep op weg geholpen worden naar passend vrijwilligerswerk op zijn of haar eigen niveau. Dit project is bedoeld voor mensen die vanwege verschillende drempels, zoals bijvoorbeeld taalniveau of lichamelijke of geestelijke beperkingen, het lastig vinden om zelf een leuke plek te vinden.

De bijeenkomsten

In de eerste bijeenkomst wordt ingegaan op de vragen: Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je? Waar moet je rekening mee houden? Vervolgens gaan de deelnemers samen op zoek naar een leuke plek waar zij hun talenten kunnen inzetten. Begeleiders helpen hen op weg en staan klaar om mee te denken en om contacten te leggen met organisaties of initiatieven. De deelnemers starten zo snel mogelijk met het doen van vrijwilligerswerk. In de laatste bijeenkomst worden ervaringen gedeeld.

Cursusdata

Woensdag 1 juni - 10.00 – 11.30 uur
Woensdag 15 juni – 10. 00 – 11.30 uur en
Woensdag 20 juli - 10. 00 – 11.30 uur

Vragen en aanmelden

Heb je vragen? Neem dan contact op met Anu Veldhuis of Mylène Martens, zij zijn telefonisch bereikbaar op 076-52 33 555 of stuur een mail naar:  Wil je meedoen? Aanmelden kan via www.vrijwilligersacademiebreda.nl.

Toon alle activiteiten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI