Koningsspelen 2018


Datum: 20 april 2018 om 09:30 uur tot 14.30 uur
Locatie: heel Breda

Op 27 april viert de Koning zijn verjaardag, maar op 20 april kleurt Breda alvast oranje met de Koningsspelen! Breda Actief is op deze dag met allerlei sport- en spelelementen in alle gebieden van de stad aanwezig. Bijna 6000 kinderen van vele Bredase basisscholen zetten zich deze dag met het sportiefste beentje voor!

In Breda Noordwest organiseren de sportcoaches, in samenwerking met de basisscholen, de Koningsspelen op diverse locaties en sportparken. Zo zijn de sportcoaches hier te vinden bij negen basisscholen (KBS de Kievitsloop, KBS de Driezwing, KBS Olympia, NBS Burgst Kroeten, NBS Burgst Groene Hil, NBS Hoogakker Wandelakker, NBS Hoogakker Blokmoeren, PC Rietvink en OBS de Wildert). Op 12 april vindt de Koningsspelen al plaats voor KBS de Werft bij VV The Gunners. In de overige drie gebieden van Breda verzorgen onze sportcoaches deze actieve dag op drie locaties. Op 20 april in Breda Noordoost bij Sportboulevard de Wisselaar staan ze klaar voor de leerlingen van zes basisscholen (KBS John F. Kennedy, KBS St. Joseph, KBS Helder Camara, KBS De Spoorzoeker, KBS de Wegwijzer, en KBS de Horizon). In Breda Zuidoost mogen zeven basisscholen (KBS de Zandberg, KBS Laurentius, NBS Dirk van Veen, KBS Jacinta, KBS de Rosmolen, KBS Weilust en Dr. De Visserschool) bij honkbalvereniging JEKA en VV PCP aan de slag. In Breda Zuidwest is het de beurt aan vijf basisscholen (KBS Effen, KBS de Weerijs, KBS de Parel, NBS Boeimeer en Winford Breda) bij voetbalvereniging SV S.A.B..

Iedereen mag zich uitsloven op een heuse stormbaan/wipe-out obstacle run. De sportcoaches hebben ook bijzondere activiteiten bedacht zoals slackline, Angry Birds en toffe waterspelletjes! Daarbij is er een puzzelloop georganiseerd waarbij iedereen zo veel mogelijk opdrachten moet voltooien om letters te verzamelen. Hiermee kan uiteindelijk een woord gemaakt worden en de winnaar krijgt uiteraard een leuke prijs verzorgd door Decathlon!

Samen voor sportiviteit

Onze sportcoaches zijn al maanden druk bezig met de voorbereidingen van dit immense sportfestijn. De dag zelf verzorgen kunnen ze niet alleen. Hiervoor hebben ze de hulp ingeschakeld van onder andere sportaanbieders en sportopleidingen. Voor de sport- en spelbegeleiding zijn de studenten van CIOS Goes/Breda, ROC Tilburg, Fontys Sporthogeschool (ALO), de Rooi Pannen, Scala, Graaf Engelbrecht (ook voor materialen) en de dames en heren van Grote Broer en Grote zus aanwezig. 

Tijdens de Koningsspelen worden er vele clinics gegeven door sportaanbieders. Zo is in Breda Noordoost Back2TheGym te vinden met kickboksen, Korfbalclub Terda, Rugbyclub Breda, Deltalent in samenwerking met Ballangrud Skaten, Karate do-Youkou en Bredagym met turnen.
In Breda Zuidoost is er ook een divers aanbod aan clinics. Zo wordt door HSC JEKA een clinic honk- en softbal verzorgd, Geoffrey Berens Karate Academy en M.A.T.I. komen langs voor toffe vechtsportkunsten, Jeroen Bakx met bootcamp, The Wall of Dance met stoere dansstijlen, Tennisvereniging IJpelaar, Deltalent met handbal en Volleybalvereniging De Burgst Breda.
In Breda Zuidwest staat de Bredase Ring er met boksen, BH & BC Breda en Zwart-Wit met hockey, Deltalent met volleybal, TV Markant, SV S.A.B. en SV Fier met badminton/speedminton.
In Breda Noordwest is er een samenwerking met BSV Boeimeer, Cruyff Court, VV The Gunners en VV WDS’19, Handbalvereniging United en TVHB. Zij stellen locatie en materialen beschikbaar. Vanuit Jantje Beton zijn materialen geleverd voor het spel stoepranden.

Bij Breda Noordoost en Zuidoost is Teamplay@NAC te vinden met boardings/pannakooi en studenten om verschillende voetbalactiviteiten te verzorgen. Daarbij is het binnenkort ook weer tijd voor de Urban Sport Week. Tijdens de Koningsspelen zal ook hier aandacht aan besteed worden. Naast sportieve clinics regelt de Nieuwe Veste in Breda Noordoost, Zuidoost en Zuidwest een culturele workshop. Wat ze precies gaan doen is nog een verrassing!

Toffe extra’s

Bewegen maakt hongerig! Natuurlijk willen we dit op een gezonde manier stillen. Aartsenfruit Kids Foundation komt daarom met een verzameling aan lekker fruit. Daarbij verzorgt de winkeliersvereniging van Hoge Vucht lunchpakketjes voor Breda Noordoost en Jumbo Dr. Struyckenplein en The Colour Kitchen voor Breda Zuidwest.

Praktische informatie

Tijden
9.30 uur: opening
10.00 tot 12.00 uur: vier rondes van 30 min (Zuidwest vijf rondes van 25 min)
12.00 tot 12.30 uur: lunch
12.30 tot 14.30 uur: vier rondes van 30 min (Zuidwest vijf rondes van 25 min)

Locaties
Noordwest: divers
Noordoost: Sportboulevard de Wisselaar (Terheijdenseweg 514, 4826 AB)
Zuidoost: HSC JEKA (Langveld 6, 4817 WB) en VV PCP (Lage Kant 1, 4817 GE)
Zuidwest: SV S.A.B. (Ruitersboslaan 57, 4837 CJ)

Meer weten?

Heb je nog vragen over de Koningsspelen 2018 in Breda? Neem dan contact op met Pleuni Rijvers, sportcoach van Breda Actief, door haar te of te bellen via 076 – 52 33 555.

Toon alle activiteiten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI