Koningsspelen in Breda


Datum: 21 april 2017 om 09:30 uur
Locatie: Meerdere locaties

Breda Actief organiseert weer een te gekke Koningsspelen! Het beloofd een waar sportfestijn te worden.

In 4 gebieden

In plaats van één stedelijke Koningsspelen vinden er dit jaar op meerdere plaatsen in Breda een Koningsspelen plaats. Kinderen van groep 5 tot en met 8 komen naar één van de vier locaties in Breda. In gebied Noord-Oost organiseren we de Koningsspelen op Sportboulevard de Wisselaar. In Zuid-Oost zullen de velden van Honkbalckub JEKA gebruikt worden. Atletiekvereniging Sprint stelt in Zuid-West zijn locatie beschikbaar. In Noord-West worden er meerdere locaties gebruikt voor de Koningsspelen. Houd onze website in de gaten. 

Het Koningsspelen Breda-lied; dansen op de beat

Hoe kan Koningsspelen Breda nog beter muzikaal omlijst worden dan met een eigen Koningsspelen lied? In samenwerking met Jeugdsportfonds Breda en Jeugdcultuurfonds Breda, Bredase singer-songwriter Aline Hilderink en de band There There is het Koningsspelen Breda-lied tot stand gekomen. De Gemeente Breda ondersteunt en faciliteert het initiatief. Zo kunnen alle Bredase basisschoolkinderen lekker zingen, dansen en sporten op 21 april! Zowel tijdens de Koningsspelen die wij organiseren als op alle andere scholen in Breda. Op de website www.koningsspelenbreda.nl vind je het lied en een sing-a-long versie. Op de dag zelf krijgt ieder kind een fluitje, wat vooraf onder alle scholen wordt verspreid. Op de kleurplaat, in de sing-a-long versie van het Koningsspelen lied en op de poster zijn Spot en Tuura geïllustreerd. Deze twee karakters staan symbool voor het Jeugdsportfonds (Spot) en hetJeugdcultuurfonds (Tuura) in Breda. Deze twee fondsen geven samen sport- en cultuurkansen aan kinderen uit gezinnen die tegen de armoedegrens leven. Voor die kinderen betalen de fondsen het contributie- of lesgeld dat nodig is om de sport- of culturele activiteit uit te oefenen. 

In samenwerking met!

Hieronder vind je een lijst van organisatie, verenigingen, onderwijsinstellingen en commerciële organisaties die tot nu toe meewerken aan de Koningsspelen in Breda:

In alle gebieden

Er zijn een aantal partners die voor alle gebieden hun inzet tonen. Dit zijn:

Noordoost

In Breda Noordoost wordt de Koningsspelen georganiseerd op Sportboulevard De Wisselaar. Acht scholen doen hier mee: KBS St, Joseph, KBS de Horizon, OBS Apollo KBS Helder Camara, CBS De Fontein, KBs John F. Kenndy, KBS de Spoorzoeker, KBS de Wegwijzer.

Samenwerkende partners:

Zuidwest

In Breda Zuidwest wordt de Koningsspelen georganiseerd op het terrein van Atletiekvereniging Sprint. Vier scholen doen mee. Dit zijn: KBS Effen, KBS De Parel, KBS De Weerijs, KBS Petrus en Paulus.

Samenwerkende partners:

Zuidoost

In Breda Zuidoost is het sportieve festijn te vinden bij Voetbalvereniging PCP & Honkbal vereniging JEKA. Zes basischolen doen mee: de bovenbouw van basisschool Dr. De Visser, Weilust, Zandberg, Jacinta, Laurentius, Rosmolen.

Samenwerkende partners:

Noordwest 

In de wijken van de Haagse Beemden en in Prinsenbeek is de Koningsspelen verspreid op en rondom de scholen. Elke school krijgt daar zijn of haar ‘eigen’ Koningsspelen. In totaal doen hier 10 scholen mee! Dit zijn: PC De Rietvink, KBS De Driezwing, KBS De Griffioen, KBS De Horizon, KBS De Werft, KBS Kievitsloop, KBS Olympia, NBS De Burgst locatie Kroeten, NBS De Hoogakker locatie Bolkmoeren/Wandelakker, OBS De Wildert.

Samenwerkende partners:

Wil jouw organisaties ook iets bijdragen aan de Koningsspelen in Breda? Neem dan contact met ons op via   . 

 

Toon alle activiteiten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI