NOC*NSF Paralympische Talentdag


Datum: 15 oktober 2017 om 09:00 uur
Locatie: Friendship Sports Centre, Beemsterstraat 652, Amsterdam

Op zondag 15 oktober 2017 vindt in Amsterdam de negende NOC*NSF Paralympische Talentdag plaats. Bondscoaches van verschillende zomersporten beoordelen de potentie van de deelnemende sporters. Samen met sportbonden, biedt NOC*NSF de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als er een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Hoge kansen

Sinds 2009 hebben er meer dan 400 jongeren met een beperking deelgenomen aan de NOC*NSF Paralympische Talentdag. Hiervan zijn meer dan 35 sporters nog actief in programma's onder regie van de sportbond. Maar liefst 16 van deze sporters hebben deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Rio, waarvan er 5 een medaille hebben behaald.
Word je geselecteerd om deel te nemen aan de Paralympische Talentdag, dan liggen je kansen dus behoorlijk hoog. Wellicht zien we jou zelfs terug op Paralympische Spelen van 2020 of 2024! 

Wie kan er meedoen?

Alle sporters tussen de 12 en 35 jaar met een handicap kunnen zich aanmelden voor de Paralympische Talentdag in Amsterdam. De handicap kan verschillen van het missen van drie vingers tot het hebben van een dwarslaesie. Voor specifiekere informatie kun je het paralympisch profiel bekijken op de officiële website van de talentdag. Op deze pagina staat ook de link naar de Paralympische Sportwijzer, waarin de sporten en de verschillende handicaps worden benoemd.

Aanmelden

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor de Paralympische Talentdag op 15 oktober? Klik dan op de knop hieronder.

Meld je aan

 

Toon alle activiteiten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI