The Social Experience


Datum: 03 maart 2016 om 13:00 uur
Locatie: gemeente Breda

Op donderdagmiddag 3 maart 2016 steken 190 leerlingen van het Mencia de handen uit hun mouwen voor verschillende maatschappelijke organisaties en initiatieven. Tijdens de vijfde editie van ‘The Social Experience’ maken havisten en vwo’ers van 15 jaar kennis met maatschappelijke organisaties. Door klussen aan te bieden, geven organisaties jongeren de kans om een unieke ervaring op te doen in de Bredase samenleving. 

Overzicht organisaties

De leerlingen kunnen kiezen uit 24 verschillende klussen uit diverse sectoren. De organsaties die hieraan bijdragen zijn; Stichting 9dagen20, Belcrum Beach, De Honingraad, Jeruzalem Parochie, Kenia Scholingsproject Prinsenbeek, Koninklijke Visio, Markant, Politie, 't Pukplein, Reumafonds, Scouting St Joris, Social Work Breda, Straatraad | Annahuis, Surplus Jeugdwerk, Terres des Hommes, Thebe Lucia, Thebe Heuvel, Tools to Work, Voedselbank Breda en Wijkrestaurant ONS. De klussen en vraagstukken zijn verschillend van het bijdragen aan een zwefvuilproject, inzamelen van voedingsmiddelen voor een voedselpakket, activiteiten begeleiden tijdens Afrikaanse middag voor ouderen tot brainstormen over gebruik van sociale media voor een stichting. Bekijk hieronder het programma. 

 

Meer weten?

Het programma van The Social Experience voor deze editie is rond. Heeft jouw organisatie interesse om deel te nemen aan een soortgelijke activiteit in de toekomst? Of wil jouw school een soortgelijk programma ontwikkelen? Neem voor de mogelijkheden contact op met onze adviseur Isabelle Leijser. Stuur haar een e-mail:  of bel naar 076-52 33 555.

 

Toon alle activiteiten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI