Training Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) en HACCP


Datum: 09 maart 2015 om 19:00 uur
Locatie: Thebe Lucia, Liesboslaan 6, Breda

Heeft je organisatie een eigen kantine, bar of restaurant? Dan krijg je te maken met diverse wet- en regelgeving, ook als je met vrijwilligers werkt. De nVWA (nieuwe Voedsel en Warenautoriteit) en de gemeenten controleren of je aan de regelgeving voldoet.

De gemeente controleert of de Drank- en Horecavergunning klopt - lees: namen van de vergunninghouders - en op handhaving van het alcohol verstrekken aan minderjarigen. De nVWA controleert of je organisatie zich houdt aan de HACCP code, de hygiënecode voor alle organisaties die met drank- en voedselproducten werken. Men heeft al aangegeven dat er ook strenger gecontroleerd gaat worden bij para-commerciële organisaties zoals buurthuizen en sportkantines.

Breda Actief biedt deze training aan waarmee je volledig op de hoogte wordt gebracht van de regelgeving rondom de Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA), de Hazard analysis and critical control points-systematiek (HACCP) en de nieuwe allergenenwet. Ook zal er aandacht zijn voor het project ‘Think before you drink’ waar de Bredase horeca aan deelneemt.

Voor wie bedoeld?

De training is bedoeld voor elke vrijwilliger die taken verricht in een kantine, bar of restaurant.

Programma

Je krijgt een instructie over het schenken van alcohol. Je maakt een korte toets en verkrijgt hiermee het IVA-certificaat. Daarnaast is er aandacht voor voedselveiligheid en de nieuwe allergenenwet.

Docent

De training wordt verzorgd door Ton Lemmens.

Data en tijden

De Training Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) en HACCP vindt plaats op maandag 9 maart van 19.00-22.00 uur.

Locatie

Thebe Lucia
Liesboslaan 6
Breda

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor deze training via het inschrijfformulier.

Toon alle activiteiten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI