Vrijwilligerswerving voor (sport)verenigingen


Datum: 25 februari 2015 om 19:00 uur
Locatie: Wordt nog bekend gemaakt

Veel (sport)verenigingen hebben behoefte aan extra handjes. Maar hoe vind je nou (nieuwe) vrijwilligers voor je vereniging? En misschien net zo belangrijk, hoe behoud je ze voor je organisatie? Op basis van een bewezen succesvolle methodiek gaan we jouw sportvereniging begeleiden in het oplossen van het vrijwilligerstekort. Welk soort vrijwilligerswerk wil de vrijwilliger doen? Hoe brengen we vrijwilligerswerk positief voor het voetlicht? Welke taken moeten allemaal gedaan worden?

Tijdens het traject worden alle leden en ouders van jeugdleden/deelnemers van een vereniging gebeld of aangesproken, geworven en direct als vrijwilliger omarmd.

Het traject is alleen geschikt voor (sport-)verenigingen mét leden en/of stichtingen met geregistreerde deelnemers. 

Doelgroep

Organisaties kunnen alleen deelnemen indien er 2 à 3 bestuursleden/vrijwilligers (verplicht) zijn die het traject van 5 à 6 maanden doorlopen. Daarnaast heeft u nog 2 à 3 mensen nodig voor de werkgroep die mee helpen met de uitvoering van het traject.

Docent

De docenten zijn Dion Sillen en Lieke Reinders van Breda Actief.

Data en tijden

Vrijwilligerswerving voor (sport)verenigingen vindt plaats op woensdag 25 februari, 25 maart, 22 april en 20 mei van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Locatie

Wordt nog bekend gemaakt.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor deze cursus via het inschrijfformulier.

Toon alle activiteiten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI