‘Ik denk dat iedereen wel iets bijzonders bezit waarmee je een ander kunt helpen of je ervaring delen.’

Persoonlijk advies bij het vinden van vrijwilligerswerk dat echt bij je past

Wil je graag vrijwilligerswerk doen waar je echt op je plek bent? Breda Actief helpt je daarbij!

Vrijwilligerswerk is er voor iedereen

 Je wilt graag je passie en talenten inzetten, iets doen waar je goed in bent. Iets betekenen voor een ander waar je een goed gevoel van krijgt of trots op bent. Of misschien wil je vrijwilligerswerk doen dat goed is voor je netwerk, waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en nieuwe mensen en organisaties leert kennen. Of je wilt gewoon een leuke tijd hebben als vrijwilliger, plezier maken en van betekenis zijn.

Adviesgesprek

Wil je graag vrijwilligerswerk doen dat bij je past maak dan afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek. Samen kijken we naar je wensen en mogelijkheden. Je krijgt persoonlijk advies en we helpen je bij het maken van een keuze. Je gaat vervolgens zelf contact leggen met een organisatie.

Speciaal voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bieden we Persoonlijk Plan. Deze projecten zijn voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen, maar wie het niet lukt om de juiste plek te vinden. Merk je dat je leeftijd (18 – 27 jaar), je taalniveau (minimaal taalniveau 2) of andere beperkingen (lichamelijk, geestelijk, sociaal) het je lastig maken om aan een leuke vrijwilligerswerkplek te komen, meld je dan aan voor  Persoonlijk Plan. Dit bieden wij aan mensen die nog geen begeleiding hebben van een instelling of organisatie in Breda.

Persoonlijk plan

Wil jij graag vrijwilligerswerk doen en kun je een beetje hulp gebruiken, dan kun je met het Persoonlijk Plan verder geholpen worden. Je kijkt samen met de adviseur wat de volgende stappen zijn,  je maakt een  ‘Persoonlijk Plan’ : gaat de adviseur een afspraak bij een organisatie plannen of doe je dat zelf, ga je samen of alleen kennismaken? Daar waar nodig helpt de adviseur jou om op jouw vrijwilligersplek te komen.

Interesse of afspraak maken?

Neem dan contact op met Anu Veldhuis voor meer informatie of een kennismakingsgesprek. Dat kan telefonisch: 076 52 33 555 of via de mail: .

Persoonlijk Plan  doen  geen activeringstrajecten voor mensen die al begeleiding krijgen van instellingen, professionele organisaties zoals re-integratiebureaus, GGZ, ATEA groep, IMW, MEE West Brabant  etc.


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI