Bedrijven in beweging

Jij wilt je toch ook gezond en fit voelen op de werkvloer? Onderzoek heeft meerdere malen uitgewezen dat fitte en gezonde medewerkers de collegialiteit en duurzame inzet verhogen. Zowel werkgever als werknemer kunnen hierin een bijdrage leveren! Dat kun je al doen door een lunchwandeling te introduceren. Samen kun je werken aan de vitaliteit op het werk.

Gezonde en vitale werknemers zitten lekkerder in hun vel. Dat betekent in de praktijk dat zij beter presteren en minder verzuimen. Het is daarbij belangrijk dat ze niet alleen gezonder eten en voldoende (nacht)rust hebben, maar dat ze ook werken in een ontspannen werksfeer en dat ze een goede lichamelijke conditie hebben. Dit is iets waar werknemer en werkgever samen aan kunnen werken! Jij wilt toch ook dat iedereen (op het werk) lekker in zijn vel zit?

Werknemers

Voor iedereen is het belangrijk dat er een balans is in lijf, hoofd, hart en ziel. Dus ook voor de werknemers. Beweging speelt hierbij een belangrijke rol, zowel fysiek als onder werktijd. Even wat meer bewegen tijdens je werk, hoeft niet moeilijk te zijn! Neem bijvoorbeeld vaker de trap in plaats van de lift, kom met de fiets naar je werk en loop even naar je collega toe in plaats van een mailtje of een belletje. Daarnaast kun je ook in plaats van binnen lunchen met je collega’s, de lunchwandeling introduceren. Ga eens lekker samen buiten een frisse neus halen. Hoe meer beweegmomentjes je tijdens het werken hebt, hoe beter het is voor je gezondheid.

Wil je ook na je werk aan de slag en eens een (andere) sport proberen? Schrijf je dan nu in voor de Sportintroductiecursussen.

Werkgevers

Niets is zo belangrijk voor je organisatie als vitale medewerkers. Zij zijn namelijk minder vaak ziek, werken productiever en voelen zich daarnaast ook sneller betrokken bij jouw organisatie. Iets dat eigenlijk elke organisatie wel wil! Maar wat kun jij nu doen om je werknemers lekkerder in hun vel te laten zitten? Er zijn een aantal inititiatieven waaraan jij kunt meedoen. Denk aan de Gezonde Bedrijfskantine, Sportintroductie en de Nationale Traploopdag. Ook specifiek in Breda zijn er een aantal evenementen rondom bedrijven in beweging, zoals De Singelloop. Kijk op www.sportpleinbreda.nl voor leuke bedrijvencompetities waaraan jij kunt meedoen!


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI