Breda College seizoen 2017-2018

Hier volgen de leuke verslagen van dit schooljaar.
Ben je benieuwd naar de verhalen van het vorige schooljaar 2016-2017? Kijk dan hier.

Mei - Korfbal

Het laatste blok Special Heroes op het Breda College Landheining zit erop! Op maandag 28 mei was de laatste naschoolse training van de cyclus korfbal. Nadat de kinderen tijdens de gymles drie keer gekorfbald hadden waren er 12 enthousiastelingen die nog drie extra trainingen wilden volgen na schooltijd. Samen met KC Terda hebben we deze clinics georganiseerd. "De kinderen konden onder leiding van trainer Halbe nog beter leren scoren en overgooien en er werd natuurlijk altijd afgesloten met een partijtje. Alle tricks werden uit de kast gehaald!" zegt Annelies lachend.

Lijkt het jou ook leuk om kennis te maken met korfbal? Er zijn drie gratis kennismakingstrainingen bij de vereniging gepland! De data hiervoor zijn dinsdag 5, 12 en 19 juni van 19.00 tot 20.00 uur bij KC Terda. Heb je hierover vragen of wil je meedoen? Neem gerust contact op met sportcoach Annelies van der Linden door haar te of bel naar 076 – 52 33 555.

Maart - circus

Afgelopen weken stond er voor de leerlingen van het Breda College Landheining een nieuwe uitdaging op het programma: circus! De special kids maakten tijdens de gymlessen kennis met verschillende circusonderdelen. “Zo leerden ze bijvoorbeeld hoe je een diabolo kunt laten draaien. En niet te missen: hoe je hem uit de knoop kunt halen!” zegt Annelies van der Linden, sportcoach van het aangepast sporten, lachend. Daarnaast leerden ze wat ze kunnen doen met kleurrijke flowersticks, wat acrogym is en hoe je samen gave trucs kun uitvoeren. Zelfs het balanceren op een grote rode circusbal, steltlopen en de Chinese bordjes kwamen voorbij!

Na de gymlessen waren er 15 kinderen die nog meer wilden leren tijdens drie naschoolse circuslessen. In samenwerking met het jeugdcircus Woenzini werden deze circusskills geoefend. “Er kon toen zelfs geoefend worden op een echt balanceerkoord! Tijdens de laatste naschoolse les konden alle leerlingen hun kunsten laten zien aan hun ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes. Het is super om de betrokkenheid en enthousiasme te zien.” zegt Annelies. “Nu kan mama eindelijk zien dat ik op de bal durf te staan!” vertelt een van de leerlingen stuiterend van enthousiasme.

 

December - handboogschieten

De afgelopen periode hebben de leerlingen van het Breda College en het Bredero College tijdens de gymles kennis gemaakt met handboogschieten. Voor veel kinderen was dit een nieuwe sport en er werd daardoor ook geconcentreerd en hard gewerkt!

Na de handbooglessen tijdens de gymlessen konden de leerlingen van het Breda College meedoen met de naschoolse trainingen bij Alliance d’Amitié in Ulvenhout. Onder leiding van trainer Harry Koot gingen de leerlingen aan de slag met echte pijlen en bogen. Na twee lessen kregen de leerlingen een diploma en een uitnodiging om eens deel te nemen aan een beginnerscursus van acht weken. Maar liefst drie leerlingen hebben zich aangemeld om mee te doen met deze cursus. Afgelopen zondag, 17 december, zijn ze zelfs al gestart!
Partner in Wijkwijs Breda

ANBI