De Koperakker seizoen 2016-2017

Hier volgen de leuke verslagen van dit schooljaar.
Ben je benieuwd naar de verhalen van het vorige schooljaar 2015-2016? Kijk dan hier.

Mei - Scouting

In mei hebben leerlingen van de Koperakker kennis gemaakt met scouting. Dankzij een aantal enthousiaste leiders van Scoutinggroep Sint Joris hebben de leerlingen tijdens de gymlessen vernieuwende en uitdagende spellen gedaan zoals bijvoorbeeld Mission Impossible en het eieropdrachten spel.

Scouting Sint Joris is een scoutinggroep in Breda, waar ze zowel land- als waterscouting hebben en scouting voor mensen met een beperking. Binnen de scouting leer je knopen, vuur maken, varen, toffe spelletjes of koken en word je uitgedaagd om dingen te doen die je nog nooit gedaan hebt of juist thuis niet kunt doen.

Aangepaste groepen
Leden met een rugzakje zitten niet in een aparte speltak maar in de reguliere speltakken. “Ze hebben het daar erg naar hun zin en komen goed mee in het programma” volgens Renee Bisschop, voorzitster van Scouting Sint Joris. Mocht er een aanpassing nodig zijn om het voor hen fijner te laten verlopen, dan is dat geen probleem voor ons. Renee geeft aan: “Scouting is er voor iedereen. We hechten waarde aan het accepteren en respecteren van iedereen.”
Voor volwassen met een beperking heeft deze scouting, in tegenstelling tot bij de jeugd, wel een aparte speltak. Dit is niet bij elke scoutinggroep hetzelfde geregeld.

Speltakken
Sint Joris heeft tien speltakken die staan voor diverse leeftijdscategorieën. Je kunt meedoen vanaf 5 jaar. Elke leeftijdscategorie heeft een eigen naam, zo hebben ze bijvoorbeeld de Bevers 5-7 jaar, Welpen 7-11 jaar (land scouting) en Dolfijnen 7-11 jaar (water scouting).

Ook meedoen?
Je mag altijd drie keer gratis komen kijken bij Scouting Sint Joris. Voor meer informatie kun je kijken op de website: www.scoutingsintjoris.nl of mailen naar  . Je kunt ook contact opnemen met sportcoach Veri .

 


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI