Het Kasteel seizoen 2016-2017

Hier volgen de leuke verslagen van dit schooljaar.
Ben je benieuwd naar de verhalen van het vorige schooljaar 2015-2016? Kijk dan hier

Tafeltennis

De afgelopen periode hebben de leerlingen van SBO Het Kasteel tijdens de gymles op een creatieve manier kennis gemaakt met tafeltennis. Mikken op voorwerpen, zittend en liggend overspelen, zelfs echte wedstrijdjes werden er gespeeld! Voor veel kinderen was dit een nieuwe sport en gingen ze extra geconcentreerd en hard aan het werk!

Naschoolse training
Na de tafeltennis lessen konden degenen die het leuk vonden meedoen met naschoolse trainingen die werden gegeven door Aldert Jan van TTV Belcrum. Deze top tafeltennisser ging met de leerlingen aan de slag om onder andere hun reactievermogen te verbeteren. Hier kwam zelfs een robot aan te pas die de tafeltennisballen afschoot, super cool!  Na drie lessen kregen de leerlingen een diploma en een uitnodiging om een kijkje te nemen bij de trainingen bij TTV Belcrum. Wes, die stiekem al best wel bekend was met tafeltennis en de vereniging TTV Belcrum, heeft de uitnodiging aangenomen. “Ik vond de lessen zo leuk, dat ik mee wil doen met de echte trainingen!” zegt Wes met een glimlach. Heel veel plezier Wes!

Wil jij ook een keer tafeltennissen? Neem dan contact op met door te mailen of bel naar 076 52 33 555.


Hockey

Deze keer hebben de leerlingen van SO Het Kasteel tijdens de gymles kennis gemaakt met verschillende vormen van hockey. Zowel ringhockey, unihockey als gewoon hockey zijn aan bod gekomen. Er werd hard gewerkt tijdens de gymlessen en een aantal leerlingen hadden de techniek snel onder de knie, knap hoor! 

Naschoolse activiteit
Na de hockeylessen tijdens de gymlessen konden degenen die het leuk vonden meedoen met naschoolse trainingen die werden gegeven door Marian van Hockeyclub Push. Marian leerde de groep enthousiastelingen het overspelen van de bal en natuurlijk het scoren. Er werden zelfs wedstrijdjes gespeeld! De kinderen kregen aan het einde van de naschoolse lessen een diploma en een uitnodiging om een kijkje te komen nemen tijdens de trainingen van het G* en/of LG** team bij Hockeyclub Push. Ben jij of ken jij iemand die ook een keer zou willen hockeyen? Neem dan contact op met sportcoach Veri via   .

* Kinderen met een verstandelijke beperking
** Kinderen en volwassenen die primair een lichamelijke beperking hebben, maar die niet rolstoelafhankelijk zijn

 

Scouting

Voor de leerlingen van Het Kasteel  (team 2) was het alweer tijd voor het laatste blok Special Heroes van dit schooljaar. Deze keer stond scouting op het programma. Onder schooltijd hebben de kinderen kennis gemaakt met verschillende scouting activiteiten. Zo hebben we verschillend spellen gedaan in het bos waar samenwerken, verstoppen, zoeken en verzamelen centraal stonden.

Naschoolse activiteit
Voor de naschoolse lessen was scoutingleider Quinten van de Murk Jansen groep op school. Het is natuurlijk het allerleukste om bij de scouting zelf te gaan kijken. Wil je meer informatie krijgen over deze sport, neem dan contact op met sportcoach Veri: 


 

Circuslessen

Deze keer hebben de leerlingen van SO Het Kasteel tijdens de gymles een kijkje genomen in het leven van een echte circus artiest. Balanceren, jongleren, bordjes draaien, fietsen op een eenwieler en nog veel meer gave onderdelen zijn aan bod gekomen.

Naschoolse training
Na de circuslessen tijdens de gymlessen konden de leerlingen die het leuk vonden meedoen met naschoolse trainingen die werden gegeven door Robert van Circus Woenzini. Robert is een circusartiest in hart en nieren en leerde de kinderen de echte kneepjes van het vak. Er waren maar liefst 15 inschrijvingen dus voldoende kinderen om een hele show op te voeren voor de ouders. Als gezamenlijke afsluiting hebben we dan ook een levende piramide gebouwd met alle kinderen!

Lijkt het je ook leuk om een keertje mee te doen met een circusles? Neem dan contact op met sportcoach Veri via   of via de website van Circus Woenzini


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI