‘Club krijgen de kans om hun sport te promoten EN het sportaanbod op school is veel gevarieerder. Een win-win situatie’

Kennismaking op school

KIDS Sport is een schoolsportprogramma voor groep 3 t/m 8 van de basisschool. Met KIDS Sport maken basisschoolkinderen tijdens de gymles kennis met verschillende sporten. Breda Actief zorgt ervoor dat de basisscholen iedere drie weken worden voorzien van een compleet sportpakket met daarin alle materialen die nodig zijn om goede gymlessen te verzorgen. Als de deelnemende scholen dit aangeven, is het mogelijk om als vereniging tijdens de gymlessen een clinic of training aan te bieden. Een trainer van jouw vereniging kan zo de kinderen extra stimuleren en enthousiasmeren voor jullie sport. Breda Actief verzorgt de communicatie tussen de scholen en de vereniging. Wanneer je als vereniging wilt deelnemen aan KIDS Sport verzorg je minimaal 2 keer per jaar een clinic op één of meerdere basisscholen. Samen met Breda Actief wordt een passende planning gemaakt.

Organisatie

Door het aanbieden van een clinic of training creëer je alsvereniging de ultieme mogelijkheid om kinderen te enthousiasmeren voor jullie sport. Door na KIDS Sport de geïnteresseerde kinderen bijvoorbeeld direct sportintroductielessen of een aantal vrijblijvende proeflessen aan te bieden, vergroot je de kans op doorstroom naar de vereniging.

Eind juni start Breda Actief ieder jaar met de conceptplanning voor schooljaar erop. Halverwege augustus stemmen wij de planning af met de verenigingen. Vanaf eind augustus start het project en worden de lessen gedurende het gehele schooljaar op school verzorgd. Als jouw vereniging les komt geven tijdens KIDS Sport is het belangrijk om met een aantal extra zaken rekening te houden.

  • Er kan gebruik gemaakt worden van een kleine ruimte, de gymzaal.
  • Je geeft les aan grotere groepen; soms tot wel 27 kinderen per klas.
  • Je geeft les aan verschillende leeftijden; groep 3 t/m 8 van de basisschool.
  • De lessen vinden plaats tijdens de reguliere gymlessen overdag.

De sporten die via het huidige KIDS Sport project worden aangeboden zijn: acrobatiek, atletiek, badminton, basketbal, boksen, circus, fittesten, frisbee, handbal, hockey, honk-softbal, judo, korfbal, rugby, tennis, volleybal en voetbal. 

Heb je vragen over KIDS Sport of wil je graag deelnemen? Neem dan vrijblijvend met ons op.


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI