Koninklijke Visio Breda seizoen 2015-2016

Hier volgen de leuke verslagen van schooljaar 2015-2016.
Ben je benieuwd naar de verhalen van het vorige schooljaar 2014-2015? Kijk dan hier.

Juli - Huifbedrijden 

Het laatste blok van het schooljaar op Visio stond in het teken van huifbedrijden. Bedoeld voor kinderen die bij andere sporten vaak niet mee kunnen doen. Het kind ligt hierbij tussen de ruggen van twee paarden in, waardoor het heen en weer beweegt. Dit is niet alleen goed voor de beweging, maar bijvoorbeeld ook voor de stoelgang! Het blok was in samenwerking met de Blauwe kamer, waar twee enthousiaste vrijwilligers de kinderen en paarden goed hebben begeleid. 

"De leerlingen hebben allemaal een half uur op het huifbed gelegen. De een was meteen in zijn element, de ander moest nog even wennen. Wanneer de paarden gingen draven, hoorde je de kinderen hardop lachen en zag je ze genieten. Een kind die meegedaan heeft aan dit blok, gaat nu vaker huifbed rijden bij de Blauwe kamer." Vertelt sportcoach Annemarie vrolijk.

Is huifbed rijden of paardrijden ook iets voor jouw kind? Neem dan contact op met sportcoach Annelies via of 076 52 33 555.

Oktober - Klimmen 

Voor de leerlingen van VISIO stond er in de week van 5 oktober een spannende activiteit op het programma: klimmen. De kinderen kregen uitleg door de instructeurs van Mountain Network. Vervolgens was het tijd om aan de slag te gaan. Tijdens het klimmen kregen ze goede begeleiding van de instructeurs van Mountain Network. ‘Een meisje had erg moeite om naar de top te klimmen. Toch bleef ze het proberen en is het haar uiteindelijk gelukt. Dit was een erg mooi, maar vooral emotioneel moment voor instructeur Jasper. Hij was zo trots op haar!’, aldus onze sportcoach Annemarie.

Wil jij nog een keer klimmen?
Meld je dan nu aan! Op donderdag 12 november en 26 november gaan we na schooltijd tot 17.00 uur klimmen aan Arendse Health Club (Terheijdenseweg 504, Breda).  Kun je deze dagen niet en wil je vaker klimmen? Of ben je op zoek naar een andere klim- of sportmogelijkheid bij jou in de buurt? Neem dan contact op met sportcoach Annelies .

 


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI