‘Het is duidelijk dat deze aanpak werkt!’
Lieke Reinders, adviseur Goed Geregeld

Kwaliteitsonderscheiding 'Vrijwillige inzet: Goed Geregeld!'

Heeft jouw vereniging het goed geregeld voor de vrijwilligers? Wanneer je het vrijwilligersbeleid binnen een vereniging goed organiseert, heb je tevreden en betrokken vrijwilligers. Zij zorgen voor kwaliteit binnen je vereniging en brengen nieuwe vrijwilligers met zich mee. Bovendien weten sponsors en samenwerkingspartners dat hun geld, tijd en inzet goed worden besteed. Wil je als vereniging je vrijwilligersbeleid goed organiseren? Dat kan met Goed Geregeld, een landelijke kwaliteitsonderscheiding. Breda Actief ondersteunt, adviseert en beoordeelt o.a. sportverenigingen bij het behalen van dit keurmerk.

Onderscheiding

Met de onderscheiding laat je in- en extern zien dat vrijwilligersbeleid goed is geregeld. Je ontvangt een certificaat en je mag het logo Goed Geregeld gebruiken. De onderscheiding is vier jaar geldig. In de afgelopen jaren gingen deze organisaties je voor.

Hoe werkt het?

Iedere sportvereniging groot of klein, die werkt met vrijwilligers kan met Goed Geregeld aan de slag. Met een team vul je de zelfevaluatie in. Dit is een vragenlijst waarmee je snel de kwaliteit van het vrijwilligersbeleid van je vereniging in kaart kunt brengen. Ook worden verbeterpunten duidelijk.

In de zelfevaluatie wordt gewerkt met een puntentelling. Is je score voldoende, dan kun je als vereniging een beoordeling aanvragen. Dat kan bij Breda Actief, onze adviseurs zijn gecertificeerd door de Vereniging NOV. De adviseur beoordeelt de zelfevaluatie en bij een positieve beoordeling ontvangt je vereniging de onderscheiding voor een periode van vier jaar.

Rol van Breda Actief

Breda Actief ondersteunt en adviseert sportverenigingen, ook op het gebied van goed vrijwilligersbeleid. Onze bekendheid met en expertise van het regionale en lokale veld zorgt dat we verenigingen kunnen adviseren bij het meetbaar verbeteren van de kwaliteit van de inzet van vrijwilligers.

Meer weten of in aanmerking komen?

Voor verenigingen is advies en de eindbeoordeling van het NOV van het Goed Geregeld traject gratis. Neem voor meer informatie contact op met onze Goed Geregeld adviseur  . Je kunt ons ook telefonisch bereiken: 076 52 33 555. Klik hier voor meer informatie over Goed Geregeld. 


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI