Maatschappelijke Stage voor organisaties

Laat jongeren ontdekken, doen en lachen!

Maatschappelijke organisaties, stichtingen, verenigingen, buurt-, wijk- en burgerinitiatieven weten als geen ander wat vrijwillige inzet voor jezelf en een voor ander kan betekenen.

Wat is MAS?

MAS staat voor Maatschappelijke Stage. Tijdens hun middelbare schooltijd gaan leerlingen aan de slag bij maatschappelijke organisaties. Zo maken zij actief kennis met vrijwillige inzet en de samenleving. MAS heeft haar meerwaarde ruimschoots bewezen: iets meer dan 20% van de leerlingen die een MAS hebben uitgevoerd doet nog steeds vrijwilligerswerk! Een bijzondere ervaring die ze de rest van hun leven bij blijft. Ook jouw organisatie kan hier een bijdrage aan leveren!

Rol Breda Actief

Breda Actief brengt leerlingen, scholen en maatschappelijke organisaties bij elkaar. We hebben daarbij als doelen: informeren, inspireren, samenwerking stimuleren en optimaliseren. Dit doen we door middel van: 1. Adviestrajecten op maat om jouw organisatie voor te bereiden op en/of te ondersteunen bij de maatschappelijke stage. 2. De organisatie van een jaarlijks terugkerend evenement: Dé Vrijwilligersmarkt Breda. Hier ontmoeten scholieren en organisaties elkaar in een ‘café’ setting en 3. Het online bij elkaar brengen van vraag en aanbod door middel van de digitale vacaturebank nlvoorelkaar.nl.

Meerwaarde voor jouw organisatie

Bij MAS snijdt het mes aan twee kanten. De leerling maakt kennis met je organisatie. Op korte termijn levert het je extra handjes op en ervaring met jongeren. Jongeren zijn enthousiast en fris en brengen nieuwe kennis, ideeën en energie met zich mee. Op langere termijn levert het nieuwe vrijwilligers op. Het is positief voor het imago van je organisatie en je wordt bekender onder jongeren en hun leefwereld. 

Doe je mee?

Heeft jouw organisatie een MAS-vacature voor jongeren? Plaats deze dan op onze digitale vacaturebank nlvoorelkaar.nl  en vink ‘Maatschappelijke stage’ aan. Kijk ook eens bij vacatures van andere organisaties. Zo krijg je een idee wat voor vacatures je aan kunt bieden.  Jongeren doen en kunnen van alles: Ze bieden helpende handjes bij activiteiten en evenementen, geven extra aandacht aan kinderen en volwassenen die het nodig hebben, verzorgen dieren, lezen voor of helpen mee met de sportdag op hun oude basisschool, doen onderzoek, bedenken acties en voeren deze ook uit, maken een folder of helpen je met het opzetten van een facebook-pagina, geven training aan de F-jes. Kortom: Te veel om op te noemen.

Meer weten over de MAS?

Neem contact op met Isabelle Leijser of Renée Sterk van Breda Actief. Stuur een mail naar of bel 076 523 35 55.

BEN JIJ EEN LEERLING?                  BEN JIJ EEN SCHOOL? 


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI