‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

1100 Bredase basisschoolleerlingen sporten tijdens het KIDS Sport Spelendag

Geplaatst op 07-06-2014

Op 6 juni vond de jaarlijkse KIDS Sport spelendag plaats op Sportboulevard de Wisselaar. Van 9:00 tot 15:00 uur gingen 1100 basisschoolkinderen met 12 verschillende sporten aan de slag. De dag was een mooie afsluiting van het schoolsportproject KIDS Sport van Breda Actief waar de kinderen een jaar aan hebben deelgenomen.

De sfeer zat er al snel goed in. De basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8 gingen rond 9:00 uur vol enthousiasme met hun eigen klas aan de slag met de eerste ronde van 12 activiteiten. Op de buitenvelden, tennisbanen, de wielerbaan en de parkeerplaats aan de achterkant van Sportboulevard de Wisselaar passeerden de volgende onderdelen de revue: hardlopen, kogelstoten, acro-gym, hockey, handbal, korfbal, dansen, circus, rugby, frisbee, voetbal en tennis. Een van de kinderen over de verschillende onderdelen: “Ik vond echt alles heel leuk om te doen maar wat ik echt het allerleukste vond was het onderdeel circus! Ik vond het echt te gek om die trucjes te leren.

Enthousiaste deelnemers

Voor de kinderen was het een geweldige dag met tussendoor behoorlijk wat waterpret. Zo werd er gretig gebruik gemaakt van de tuinslangen van de tennisvereniging en werden lege flesjes gevuld met water. Ook Korfbalvereniging KC Terda was erg te spreken over de dag. “Wat waren de kinderen enthousiast zeg! Je merkte dat ze tegen het einde van de dag wat moe werden. Maar zelfs de laatste groep kinderen waren actief en deden erg goed mee!”

Naast KC Terda waren ook de Bredase Rugby Club, dansschool Fuse, CIOS Goes-Breda en middelbare scholieren van het Orion Lyceum van de partij. Deze laatsten hebben in het kader van hun maatschappelijke stage meegeholpen met het inschenken van de ranja, het opruimen van de spullen en het mee smeren van de lunch. De dag werd met een grote finale afgesloten. Alle kinderen dansten gezamenlijk dezelfde dans die zij tijdens de dag hadden geleerd. 

Kijk voor de foto's van de KIDS Sport Spelendag op onze Facebookpagina.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI