‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

12-12-2014: Bredase dag van de Vrijwilliger!

Vrijwilligerstour en uitreiking Chris van Faassen-penning

Geplaatst op 11-12-2014

Op vrijdag 12 december zetten we vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties graag in het zonnetje tijdens de Bredase dag van de vrijwilliger. Overdag vindt de Vrijwilligerstour plaats waarbij het stadsbestuur op bezoek gaan bij vrijwilligersorganisaties. ’s Avonds vindt de inmiddels 22e uitreiking van de Chris van Faassen-penning plaats waarbij de vrijwilligers van het jaar uitgeroepen worden.

Vrijwilligerstour 2014

Voor het vierde jaar op een rij gaan wethouders en gemeenteraadsleden op bezoek bij vrijwilligersorganisaties in Breda en omgeving. Jaarlijks bezoeken zij een aantal vrijwilligersorganisaties om vrijwilligers te ontmoeten en hun waardering uit te spreken. Breda Actief regelt het programma en de contacten met de organisaties.

De organisaties

  • Wijkatelier Breda zuid-oost waar betrokken bewoners samen met organisaties, instellingen en lokale ondernemers bijdragen aan het versterken van de eigen kracht.
  • Barons Basketball Breda in Princenhage. Dit jaar bestaat de club 20 jaar. Barons telt 270 leden en heeft 27 teams waaronder 2 rolstoel basketball teams.
  • Kinderboerderij De Sik. Deze boerderij bevindt zich op een unieke plek in de Haagse Beemden en wordt geheel gerund door vrijwilligers.
  • Turkse Yeni Camii Moskee in de Brouwerijstraat. Het is niet alleen een gebedsruimte maar vooral een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, samen koffie drinken, elkaar met raad en daad bijstaan, waar gevierd wordt.
  • Gilde De Baronie, die met 150 vrijwilligers jaarlijks duizenden stad- en landgenoten rondleidingen, pc-begeleiding, conversatie moderne talen, taalmaatje en hobby beoefening aanbieden.
  • Elisabeth locatie Centrum, Op 19 april 2014 bestond Elisabeth 195 jaar! Naast zorg is Elisabeth actief in de wijk en zijn ze betrokken bij het realiseren van de wijkplannen van Fellenoord-Schorsmolen-de Haagdijken.

22e uitreiking van de Chris van Faassen-penning 2014

Altijd betrokken, 200% inzet en een constante factor betekenen in het leven van een individu of groep. Een paar kreten waarmee de genomineerden van de Chris van Faassen-penning 2014 dit jaar omschreven kunnen worden. Tijdens de feestelijke uitreiking reikt wethouder Miriam Haagh de penning op 12 december uit aan de twee winnaars. Bovendien ontvangt één van de genomineerden groepen de aanmoedigingsprijs.

Genomineerden

De individuele genomineerden zijn (op alfabetische volgorde): Renée Bisschop (Scouting Sint Joris), Cor Groenewout (Tools to Work), Rahal Lamlih (Resto du Coeur), Guus Smits (Bredaas centrum Gehandicaptenbeleid) en Jan Snijders (Kerstherberg). De groepsnominaties zijn (op alfabetische volgorde) de vrijwilligers van Buurtbemiddeling Breda, Buurttuin Breda, Steunpunt Informele zorg Breda, Stichting Bas, Stichting Tientjes en Voedselbank Breda.

 Wil je de uitreiking live volgen? Houdt dan onze twitter of facebookpagina in de gaten!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI