‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

130 leerlingen Mencia doen unieke ervaring op bij 19 Bredase organisaties

Geplaatst op 30-01-2015

Van het assisteren in de winkel van Terres des Homes tot volksdansen met senioren. Op donderdag 29 januari deden 130 leerlingen van het Mencia de Mendoza Lyceum uiteenlopende klussen bij negentien verschillende maatschappelijke organisaties in Breda. Tijdens de zogenaamde ‘The Social Experience’ maakten leerlingen uit Havo 3 kennis met vrijwilligerswerk. Breda Actief legde daarbij de verbinding tussen de organisaties en het Mencia de Mendoza Lyceum.

Na een korte introductie over het doen van vrijwilligerswerk gingen leerlingen in groepsverband aan de slag. En dat maakte indruk. Via een What’s app groep hielden de leerlingen elkaar onderling op de hoogte door het sturen van berichten en delen van foto’s. “Het was erg leuk en vooral erg gezellig. De mensen dansten allemaal mee.” Appte Isa die samen met ouderen aan het volksdansen was. Een andere leerling vertelde op de app: ”Wat leuk om buiten school andere plekken en organisaties te leren kennen!”

Doen wat je leuk vindt

Door op pad te gaan met de Straatraad, helpen met de voorbereidingen van Festival 39 graden in Podium Bloos en gereedschap en naaimachines opknappen voor diverse projecten in Afrika bij Tools to Work, krijgen leerlingen een ander beeld van vrijwilligerswerk. Dat je echt iets kunt doen wat jij zelf leuk vindt!

Ook organisaties waren erg enthousiast over ‘The Social Experience’. Anneleen Huijsmans van Theaterwerkplaats Tiuri vertelde: “Toen we afscheid van elkaar namen werden er selfies en groepsfoto’s gemaakt en er werd al gesproken over nieuwe vrienden. Een echte sociale experience volgens mij!”

Mede mogelijk gemaakt door

De negentien deelnemende organisaties;

Meer informatie

Ben jij als organisatie of school geinteresseerd in soortgelijke activiteiten en wil je hierover meer weten? Neem dan contact op met  .

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI