‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

3 gratis cursussen voor vrijwilligersorganisaties

Kom je ook?

Geplaatst op 24-08-2017

Wil je geïnspireerd worden over hoe je meer vrijwilligers kan vinden voor je organisatie? Wil je graag stappen zetten naar een (beter) vrijwilligersbeleid? Of wil je leren om betere en pakkende vacatureteksten te schrijven?

Met een eye opener naar huis

Marije, adviseur vrijwillige inzet, heeft drie interessante cursussen ingepland. Vanaf oktober kun je namens jouw vrijwilligersorganisatie gratis deelnemen. Marije vertelt: “Het is ontzettend leuk om te ervaren dat organisaties na het volgen van een cursus geïnspireerd raken en op een andere manier naar hun organisatie kijken: iedereen gaat altijd met een eye opener naar huis! Bovendien levert de interactie tussen de verschillende deelnemers steeds weer waardevolle ideeën en nieuwe contacten op.”

Inspiratieavond meer vrijwilligers voor je organisatie

Op donderdagavond 12 oktober gaan we met elkaar in gesprek over verschillende verhelderende topics. Want waarom doen mensen eigenlijk vrijwilligerswerk? Hoe sluit je als organisatie hierop aan? Wat heb je vrijwilligers te bieden? Heb je het goed geregeld voor je vrijwilligers? Of kun je vrijwilligerswerk beter organiseren? Met de kennis die je deze avond opdoet, zal het werven van vrijwilligers in de toekomst een stuk soepeler verlopen.

 

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

 

Hoe regel ik het goed voor mijn vrijwilligers: de eerste stappen naar een (beter) vrijwilligersbeleid

Met een goed vrijwilligersbeleid maak je je organisatie aantrekkelijk voor (nieuwe) vrijwilligers: bijvoorbeeld door duidelijk te maken wat je als organisatie te bieden hebt, dat vrijwilligers écht een onderdeel zijn van je organisatie, dat ze hun kwaliteiten kunnen inzetten en zich kunnen ontwikkelen en dat je hun kennis, ervaring en ideeën serieus neemt. Dat maakt je organisatie leuker, veelzijdiger en sterker! Zorg ervoor dat je vrijwilligers tevreden zijn, met plezier hun werk doen en zich betrokken voelen door zaken rondom vrijwilligers goed te regelen. Maar hoe doe je dat dan? En welke stappen moet je daarvoor zetten? Dat ga je in vier avonden leren bij deze cursus!

 

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Pakkende vacatureteksten schrijven

Het verschil maak je met een goede vacaturetekst. Een goede omschrijving en een pakkende tekst geven een positieve eerste indruk: dat maakt vaak net het verschil of mensen wel of niet reageren! Je vacature en de informatie die je geeft zijn het visitekaartje van je organisatie. Daarom is het goed om stil te staan bij hoe je een vacature opbouwt en hoe je ervoor zorgt dat deze ook goed vindbaar is. Op donderdag 9 november gaan we aan de slag met zowel theorie als praktijk. Heb je hulp nodig bij het schrijven van je vacaturetekst? Zet dan deze datum alvast groot in je agenda!

 

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI