‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

300.000 vrijwilligers en 8.000 klussen

11 en 12 maart NLdoet

Geplaatst op 10-03-2016

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart plaats. Vorig jaar deden er landelijk 300.000 vrijwilligers mee aan 8.000 klussen. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Ook in de gemeente Breda gaan veel mensen aan de slag bij één van de 57 klussen die Bredase maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven hebben aangemeld.

Practice what you preach

Natuurlijk steken ook de medewerkers van Breda Actief de handen uit de mouwen. Ze gaan breien en haken voor stichting Happy Hippo, het buitenterrein opknappen bij theaterwerkplaats Tiuri en verzorgen een high tea voor ouderen van Stichting Elisabeth Westerwiek.

We doen voor de derde keer mee. Na het succes van het eerste jaar houden we deze activiteit erin. We zoeken elk jaar opnieuw partners die dit samen met ons organiseren. Het is altijd een gezellige dag waar bijzondere ontmoetingen tussen jong en oud plaatsvinden.‘ aldus Saskia Hardeman van Stichting Happy Hippo.

 

Wil jij je ook inzetten?

Dat kan op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart via www.nldoet.nl maar ook daarna want tijdens NLdoet worden er veel klussen uitgevoerd die onderdeel zijn van een groter geheel. Over enkele weken kan de akker opnieuw een opfrisbeurt gebruiken én ouderen willen vaker genieten dan één keer per jaar.

In de gemeente Breda is vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk gebundeld op één online vacaturebank: nlvoorelkaar.nl. Hier vind je leuke eenmalige klussen én structureel vrijwilligerswerk op allerlei gebieden. Er is voor iedereen wat wils.

Op zaterdag 19 maart is de landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Door het hele land en ook in Breda zijn leuke opschoonacties opgezet om samen de buurt of straat schoon te houden. Doe mee met één van de 15 acties die online staan of meld je actie aan via www.supportervanschoon.nl.

Fotografie: © Oranje Fonds – Jeannette Schols

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI