‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

NAC OldStars voor 60+ voetballiefhebbers

Teamplay@NAC start samen met Breda Actief, WDS’19 en WIJ het project NAC OldStars.

Geplaatst op 26-11-2015

Teamplay@NAC start in samenwerking met Breda Actief, WIJ en WDS’19 het project NAC OldStars. Onder het motto ‘voetbal is méér dan voetbal’ kunnen 60-plussers voortaan als echte voetbalhelden gaan bewegen. Vanaf februari 2016 zal 'Walking Football', een variant op voetbal waarbij niet gerend mag worden en zonder keepers wordt gespeeld, starten bij de Bredase voetbalvereniging WDS’19. Gedurende 20 weken kunnen 60-plussers actief deelnemen aan het programma.

NAC OldStars

Het project NAC OldStars begint iedere week met het drinken van een kop koffie of thee in de kantine. Daarna volgt het sportieve deel dat bestaat uit 'Walking Football'. De oefeningen zijn, met behulp van een fittest die wordt afgenomen door een fysiotherapeut, speciaal aangepast op de lichamelijke gesteldheid van de OldStars. Na afloop van de trainingen wordt onder het genot van een drankje nog nagekletst tijdens de zgn. derde helft. NAC OldStars bestaat echter niet alleen uit deze traingen. Gedurende het project staan verschillende sociale activiteiten op het programma, zoals gezamenlijke lunches, biljart- en/of kaartmiddagen en nationale of internationale wedstrijden. Naast het bevorderen en stimuleren van een gezonde leefstijl staat vooral het gezellig samenzijn centraal.

Vervolg

In het seizoen 2015/2016 wordt het project als pilot door de partners geimplementeerd bij voetbalvereniging WDS'19. Adviseur Suzan Zwiers van Breda Actief geeft toelichting. "Bij WDS'19 start de pilotfase van NAC OldStars, maar het is onze intentie en ambitie om het project te faciliteren voor de totale gemeente Breda. Daarnaast willen we vanuit Breda Actief het concept 'OldStars' ook gaan toepassen bij andere sporten." Ook projectcoordinator Marieke Akkermans is blij met de opstart van het project. "Door middel van het project NAC OldStars bieden we senioren de mogelijkheid tot deelname aan een kwalitatief beweegprogramma. Daarnaast komt het project tot stand door samenwerking tussen partners die dezelfde ambitie hebben om zoveel mogelijk senioren in beweging te krijgen. Dat is wat dit project sterk maakt", aldus Marieke Akkermans.

Aanmelden

Geinteresseerden kunnen meer informatie vinden op de website www.nac.nl/oldstars of via het algemeen telefoonnummer 076-521 45 00. Deelname aan het programma, dat 20 weken duurt, kost € 50. Hiervoor ontvangen de deelnemers een NAC trainingspak in bruikleen, de Walking Football trainingen, sociale activiteiten en de landelijke finaledag. De eerste editie bij WDS'19 biedt plaats aan 30 enthousiaste OldStars. Het programma start vanaf 3 februari 2016 iedere woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur op Sportpark Paradijs vanuit de kantine van WDS'19. Inschrijven voor het programma kan via www.nac.nl/oldstars

 

 

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI