‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

80 kinderen dansen de Woogie Boogie

Geplaatst op 21-09-2016

Op CBS De Fontein vierden de leerlingen de start van de nieuwe samenwerking tussen Disney Benelux en Jongeren Op Gezond Gewicht. Dit deden ze door met zijn alle de Woogie Boogie te dansen, een nieuwe manier om kinderen te laten bewegen. Onze sportcoach Pleuni Rijvers was hierbij aanwezig en heeft de verbinding tussen de basisschool en JOGG Breda gelegd.

Nieuwe samenwerking

Afgelopen maandag 19 september ondertekenden Paul Depla en Jelle Vermeijden de samenwerking tussen Jongeren Op Gezond Gewicht en Disney Benelux. De twee organisaties slaan de handen ineen om kinderen te stimuleren meer te bewegen. Dit gaan zij realiseren door middel van de ‘Woogie Boogie’. De Woogie Boogie is een dans waarbij Mickey Mouse, Donald Duck, Sofia het prinsesje en andere bekende Dinseyfiguren kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud inspireren om uit hun stoel te komen en samen te bewegen.

Op televisie

De bewegingsoefeningen van de Woogie Boogie worden uitgelegd in leuke filmpjes. De filmpjes duren ongeveer 1 minuut en worden dagelijks uitgezonden tijdens het Disney Junior blok op Disney Channel. Bovendien zijn ze altijd terug te vinden op YouTube, zodat er in de klas ook gebruik van kan worden gemaakt.

 Een goede match

Omdat het juist belangrijk is dat kinderen ook op school blijven bewegen, zag sportcoach Pleuni Rijvers hier een kans. “Ik wist dat CBS De Fontein een basisschool is die bewust bezig is met gezonde voeding en voldoende beweging. Daarom zag ik tussen deze basisschool en JOGG Breda een goede match.” Op de dag zelf mocht Pleuni ook de allereerste Woogie Boogie dansen met de kinderen van de school. “Het was echt een superleuke dag!”

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI