‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Groeten, vallen, rollen, duwen, trekken en houdgrepen.

Op het Speciaal Onderwijs van Het Breda College is er vanuit het project Special Heroes, Judo les gegeven.

Geplaatst op 09-06-2017

Breda Actief organiseert sinds 2010 Special Heroes binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma waarmee we de kinderen met een beperking laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Gedurende het schooljaar worden er regelmatig nieuwe sporten aangeboden door de sportcoaches en trainers van verschillende verenigingen.

 

Judo

Voor de leerlingen van het Breda College was het alweer tijd voor het laatste blok Special Heroes van dit schooljaar. Deze keer stond judo op het programma. Eerst werd er onder schooltijd geoefend met groeten, vallen, rollen, duwen, trekken en houdgrepen. Dit deden we natuurlijk in een echt judo pak.


Naschoolse activiteit

Voor de naschoolse lessen was judotrainer John Oomen, oftewel ‘sensei’, op school.  Hij leerde ons nog meer kanteltechnieken, houdgrepen en leuke judospelletjes. Bij de laatste naschoolse les mochten ook alle ouders, verzorgers, broertjes en tantes komen kijken. Dat was best spannend, maar ook heel leuk! Na afloop kreeg iedereen een diploma mee naar huis. Voor de fanatieke judoka’s is er nog een mogelijkheid om bij de echte judoverenging te gaan kijken. Wil je nog vaker Judoën of meer informatie krijgen over deze sport? Neem dan contact op met sportcoach Annelies: .

 

Ook meedoen?

Vanuit Breda Actief leggen we binnen het project Special Heroes de verbinding tussen leerlingen van het speciaal onderwijs die een sport zoeken én de geschikte sportvereniging. We zijn hiervoor altijd op zoek naar sportverenigingen of sportaanbieders die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. En natuurlijk zijn dit lang niet altijd mensen die rolstoel gebonden zijn, denk bijvoorbeeld ook aan mensen met een vorm van autisme, ADHD enz.

Nieuwschierig geworden? Neem contact op met Janine van Gurp via 076 52 33 555 of .

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI