‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Aangeven van grenzen helpt uiteindelijk iedereen

Themabijeenkomst grenzen voor vrijwilligers

Geplaatst op 07-06-2016

Voor veel mensen is zorgen voor een ander vanzelfsprekend en geeft het voldoening. Als vrijwilliger kom je allerlei mensen tegen. Het doet ook erg goed om te zien en ervaren hoe blij je een ander kunt maken. Maar hoe bepaal je, en vooral hoe bespreek je je grenzen zonder de ander te kwetsen? Afgelopen maandag kwamen 20 vrijwilligers samen bij de Kinderboerderij De Parkhoeve voor een nuttige themamiddag om ervaringen te delen, van elkaar te leren en tips te geven.

Vrijwilligers uit 5 verschillende organisaties

Als vrijwilliger kun je ondersteuning bieden bij iemands thuissituatie. Je kunt hier vragen tegenkomen waar je zelf keuzes in moet maken en oplossingen voor verzint. Dit is niet altijd makkelijk. Tijdens het delen van gedachtes bij het woord grenzen, behandelen van (herkenbare) casussen of zelfs eigen casussen kregen vrijwilligers handvaten die ze in de praktijk kunnen toepassen. Doordat er zoveel verschillende organisaties waren, zorgde de bijeenkomst voor een nieuwe kijk voor vele vrijwilligers. “Ik zit altijd in dat grijze vlak van grenzen. Daarom ben ik hier ook vanmiddag.” aldus een vrijwilliger. Tijdens de evaluatie bleek dat het een nuttige bijeenkomst was. “Ik ben mij ervan bewust geworden dat je ook terug kan komen op grenzen die je eerder hebt aangegeven. Dit was voor mij een echte eyeopener.” Aldus één van de aanwezige vrijwilligers.

Vervolgbijeenkomst

Deze bijeenkomst is een initiatief van Breda Actief, Hoom, Indigo, Stib en WIJ. Op verzoek van de aanwezige vrijwilligers wordt in het najaar van dit jaar een volgende bijeenkomst georganiseerd. Ook deze bijeenkomst staat dan in het teken van grenzen. Door middel van een rollenspel gaan vrijwilligers ervaren hoe het is om je grenzen aan te geven. De bijeenkomst wordt aangeboden via de Vrijwilligersacademiebreda.nl. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI