‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Aanleg buurtpark Geeren-Zuid feestelijk van start!

Mooie samenwerking tussen wijkpartners en bewoners

Geplaatst op 21-06-2016

Buurtpark Geeren-Zuid wordt nieuw leven ingeblazen. Het huidige grasveld wordt omgetoverd tot een park met wandelpark waar ook een watertappunt te vinden is. Er komt ook een picknickplaats en een speeltuin voor de kleintjes. Op zaterdag 18 juni werd de start van de aanleg geopend door Patrick van Lunteren, wethouder Jeugd, Wonen en Wijken. Het was een gezellige en sportieve middag met 400 enthousiaste wijkbewoners; een mooie samenwerking tussen Breda Actief Greenandso, Wijkavontuur Hoge Vucht, Gemeente Breda, Grote Broer en Grote Zus, Breda actief, ONS coöperatief, ONS paramedisch centrum, bewoners/wonen plus en Social Work.

Belangrijke functie in de wijk

In samenspraak met buurtbewoners en professionals is het park ontworpen. Het park heeft een belangrijke functie in de wijk. Het moet een levendig park worden waar partners en bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Met de partners hebben we gezorgd voor een feestelijke start van de aanleg van het park. Ook alle buurtbewoners waren uitgenodigd hier aan deel te nemen. Tijdens deze middag werd de plek alvast goed ingewijd. Er werd onder andere gesport, gespeeld, bewogen en gezond gesnackt. Voor de deelnemers met groene vingers was er de mogelijkheid je eigen moestuintje te maken.

Het hijsen van de vlag van het park als opening

Wethouder Patrick van Lunteren gaf om 14:00 uur het startsein aan aannemer Van den Elshout & de Bont met de woorden: “Wat is het toch altijd mooi in dit gebied te zijn. Je merkt dat iedereen hier altijd erg enthousiast is!”

Activiteiten in de wijk

Het park is bedoeld om mensen samen te brengen. Zo organiseren we in de komende tijd met verschillende partners activiteiten om het park levendig te houden. Dit zijn bijvoorbeeld sportieve activiteiten voor jongeren en ontspannen activiteiten voor volwassenen. Samen zorgen we ervoor dat er wekelijks iets leuks te doen is voor iedereen uit de wijk.

Bekijk hier de foto's!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI