‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Actie jongeren voor de Voedselbank Breda

Geplaatst op 25-05-2014

Unieke samenwerking tussen Avans en Markenhage was een succes. Op 24 mei hebben Avans studenten en negen leerlingen van het Markenhage College zich ingezet voor Voedselbank Breda. Het doel: zoveel mogelijk levensmiddelen verzamelen om deze aan het einde van de dag aan Desiré van Veldhoven van Voedselbank Breda te kunnen overhandigen.

De ‘paperclippendag,’ zoals de werktitel luidde, werd voorbereid tijdens middagen op het Markenhage College. De leerlingen organiseerden alles van de locatie tot de activiteiten tot aan de vergunning voor de straatmuzikanten. De studenten van Avans hielden overzicht en zorgden ervoor dat alles in goede lijnen verliep. Ook heeft iedereen een rondleiding bij de Voedselbank gekregen om op die manier een goed beeld te vormen van waar ze het nu allemaal voor doen.

Doe een boodschap en krijg wat lekkers

Na een drukke dag met bakken ging de dag goed van start. Het kraampje bij de ingang van de Albert Heijn stond gevuld met cake, chocola en andere lekkernijen. De leerlingen hadden posters, flyers en zelfs T-shirts laten drukken om hun actie uit te leggen. Op de flyers die ze de klanten meegaven stonden ook een lijstje van producten waar de Voedselbank met name behoefte aan heeft, zoals bijvoorbeeld luiers, poedermelk en pasta. Ook de straatartiesten die namens de actie rondliepen wisten met hun leuke liedjes nog een duit in het zakje te doen.

Deur aan deur

Na een korte pauze gingen de leerlingen de buurt in. Van deur tot deur hebben ze bij mensen gevraagd of ze iets in huis hadden wat ze konden missen voor de Voedselbank. Geld waren ze niet naar op zoek, levensmiddelen was ook bij deze actie het doel. De Voedselbank zal nooit van deur tot deur gaan om geld in te zamelen, zo ook deze leerlingen niet.

Vijf volle kratten eten!

Aan het einde van de dag was het tijd om de twee acties te evalueren en alles te verzamelen. De Voedselbank en ook de Albert Heijn aan de Nieuwstraat waren erg enthousiast over de actie. Voor een relatief rustige ochtend in de supermarkt is vijf volle kratten met levensmiddelen zeker geen verkeerde opbrengst en de Voedselbank was hier dan ook erg dankbaar voor. Daarnaast hebben de straatmuzikanten nog een extra €25,- verdiend met hun optredens.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI