‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Aftrap van cursus Citytrainers Breda

Breda Actief organiseert cursusreeks en verbindt sportorganisaties aan jongeren

Geplaatst op 21-01-2016

Deze week was de aftrap van de tweede stedelijke groep Citytrainer ‘Ik train mijn stad’. Veertien deelnemers zijn enthousiast begonnen aan de cursusreeks. Ieder met zijn of haar eigen leerdoel. Zeven weken lang gaan onze cursusleiders aan de slag met de Citytrainers in spé. Hierna starten ze met de praktijkstages van 15 uur. Sportorganisaties die de Citytrainers in spé willen begeleiden tijdens hun praktijkstage, sturen een mail naar: citytrainers@breda-actief.

Wij zijn de expert op het gebied van sport, bewegen en vrijwilligerswerk. Door de cursus worden beide domeinen gecombineerd. Onze cursusleiders hebben een ALO- achtergrond en zijn ervaren in lesgeven. En voor de praktijkstages maken we gebruik van ons grote netwerk, waarbij we organisaties met elkaar verbinden. Na afronding van praktijkstages ontvangt iedereen een certificaat. Hierna kunnen de Citytrainers actief aan de slag bij verenigingen of in de stad of buurt.

Ik train mijn stad

Tijdens de cursusreeks wisselen cursusleiders Klaartje Oerlemans en Jaap van Loon theorie en praktijk af. Bij de eerste les heeft iedereen elkaar leren kennen, voor de groep gestaan en elkaar tips en tops gegeven. Hierna komen er verschillende thema’s aan bod: presenteren, groepsrollen, diversiteit in doelgroepen, conflicthantering, werving en selectie, lesvoorbereiding en lesgeven.

Praktijkstage

Onderdeel van de cursus is een praktijkstage, van vijftien uur, onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Zo lopen de Citytrainers in spé stage bij de sportcoaches van Breda Actief, Teamplay@NAC, Circus Woenzini, de SJP of Surplus in de wijk. Op basis van de eigen leerdoelen worden er passende praktijkstages gezocht.Sportorganisaties die mogelijkheden zien om deelnemers te begeleiden, sturen een mail naar .

Meer weten?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Karin van Tilburg door een mail te sturen naar of te bellen via 076-5233555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI