‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Als familie voor elkaar

Wat 'Samen in Beweging' Ria heeft gebracht

Geplaatst op 14-03-2018

Ria Damen-Broos (67) heeft deelgenomen aan 'Samen in Beweging' van Breda Actief. Dit is een project waarin wijkgericht de doelgroep 55-plus onder begeleiding kennismaakt met het sportaanbod in de buurt. Doordat Ria een beperking heeft en dit merkt tijdens het sporten, kwam ze vanuit het beweegprogramma in contact met Claudia Rens van het Sportloket. Buiten het feit dat ze nu een passende beweegvorm heeft gevonden, is er binnen de gymgroep een familiegevoel ontstaan. Wij wilden hier natuurlijk meer van weten...

Uit een van de zalen van ontmoetingscentrum De Vlieren aan het Mgr. Nolensplein klinkt vrolijke muziek. De gymgroep is serieus aan de slag. Onder leiding van Anjo van der Veeken doet de groep, die toevallig uit allemaal dames bestaat, allerlei sportieve oefeningen. Tijd om met elkaar te kletsen is er pas na afloop. Ria legt onder het genot van een kop koffie uit wat zo bijzonder is aan deze groep: "Vanwege fysieke klachten, kunnen wij niet met een normale sportgroep meedoen. Zelf heb ik artrose en last van mijn knieën en benen. Hier kun je meedoen op je eigen tempo en niemand kijkt raar op als je even rust neemt of een oefening overslaat."

Samen verder sporten

Ria voelt zich fitter door het wekelijkse uurtje bewegen, maar het is haar zeker niet alleen te doen om het verbeteren van haar conditie. "Deze groep heeft elkaar leren kennen bij het beweegprogramma 'Samen in Beweging' van Breda Actief. We maakten acht weken lang kennis met verschillende sporten en werden begeleid door Claudia Rens vanuit het Sportloket Breda. Van badminton tot tennis, hockey, yoga en tai-chi tot aquasporten. Al na een paar lessen was het zo gezellig met de groep dat we besloten om na de acht weken met elkaar verder te sporten." De gymgroep is voor alle deelnemers in de groep een handige optie. De lessen zijn namelijk net als de lessen van het beweegprogramma in De Vlieren, voor de meesten lekker dichtbij huis. "We doen hele afwisselende oefeningen. Meestal beginnen we met stappen op de plaats, we doen arm en heupoefeningen en gebruiken soms touwen of een bal. Kletsen doen we vooral na de les met een kop koffie."

Ga gewoon mee!

De gymmers zijn ondertussen een hechte groep geworden: "Je leert elkaar echt kennen en bent bijna als familie voor elkaar. We lachen met elkaar en we helpen elkaar als er iets is." Ria gaf zich op voor het beweegprogramma met haar buurvrouw die een moeilijke tijd achter de rug had. Nog steeds gaan ze elke week samen naar gym. "Het is echt een uitje voor haar. Ook zelf kijk ik telkens weer uit naar de volgende les. Ga gewoon mee en probeer het een keer! Als het niet gaat kun je altijd stoppen." beveelt Ria aan.

Meer weten?

Wil je net als Ria ook lekker kunnen bewegen? Kijk dan hier voor meer informatie over Samen in Beweging en het Sportloket!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI