‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Ambassadeurs Brandveilig Leven Breda officieel van start

Breda Actief adviseert gemeente, brandweer en ambassadeurs

Geplaatst op 18-04-2016

Zaterdag 16 april is Breda een nieuw vrijwilligersnetwerk rijker. De kersverse Ambassadeurs Brandveilig Leven Breda presenteren die dag hun plannen aan burgemeester Paul Depla en Corné Hagenaars, commandant cluster Zuid, Brandweer Midden- en West-Brabant. De ambassadeurs brengen hun kennis over op het gebied brandveiligheid in en om de woning. Zij doen dit door op straat, bij mensen thuis of voor groepen voorlichting te geven over brandveiligheid. Breda Actief heeft de gemeente, de brandweer én de ambassadeurs geadviseerd en ondersteund bij de opzet van het netwerk.

Het team bestaat uit een zeer gemêleerd gezelschap met verschillende achtergronden. Van studenten die aan de Avans Hogeschool de studie Integrale Veiligheid volgen, tot gepensioneerde vakmensen met een schat aan werkervaring in uiteenlopende branches. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen zich als vrijwilliger inzetten voor een brandveiliger Breda!

Partner gemeente en brandweer

De ambassadeurs zijn een belangrijke partner van de brandweer en de gemeente en zetten zich samen in voor een brandveilige woonomgeving in onze stad. De afgelopen periode hebben zij gewerkt aan een plan van aanpak en de taken die komen kijken bij het opzetten van een netwerk verdeeld. Breda Actief heeft de gemeente, de brandweer én de ambassadeurs geadviseerd en ondersteund bij de opzet van het netwerk. Nu is het tijd om alle plannen in de praktijk te brengen.

Veilige woonomgeving

Jaarlijks zijn er in Nederland zo’n 6.000 woningbranden. Veel mensen staan nauwelijks stil bij de gevaren van brand. Toch heb je in veel gevallen maar drie minuten de tijd om een woning te verlaten bij brand. De brandweer is nooit direct ter plaatse. Je bent de eerste minuten dus écht op jezelf en elkaar aangewezen. Goed om daar eens bij stil te staan. En met een aantal eenvoudige maatregelen, zoals het plaatsen van rookmelders, kun je een woning een stuk veiliger maken.

Meer weten?

Wil je graag dat de ambassadeurs bij jou in de buurt een voorlichtingsbijeenkomst organiseren, heb je behoefte aan advies op maat, of wil je ook Ambassadeur Brandveilig Leven worden? Stuur dan een e-mail naar: . Wil je weten wat de adviseurs van Breda Actief voor jou kunnen betekenen? Klik dan hier of mail:

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI