‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Win een Appeltje van Oranje en een bedrag van € 15.000,-

Geplaatst op 28-08-2014

'Beter voor elkaar!' is het thema van de Appeltjes van Oranje 2015. Het Oranje Fonds zoekt succesvolle, bestaande initiatieven die de sociaal economische kansen van mensen verbeteren. Zodat zij meer en makkelijker mee kunnen doen in de maatschappij. Een Appeltje van Oranje betekent waardering voor het werk en de inzet van de winnende organisatie en een vrij te besteden bedrag van € 15.000. Heb je of ken je zo’n initiatief? Draag ze dan voor! Dit kan tot en met 30 september 2014.

Beter voor elkaar

Onder het thema ‘Beter voor elkaar’ zoekt het Oranje Fonds naar initiatieven die zich hier sterk voor maken. Denk aan schuldhulpverlening of begeleiding naar (vrijwilligers)werk. Voor het Oranje Fonds is de inzet van vrijwilligers hierbij van groot belang, maar ook dat het initiatief zich onderscheidt van andere organisaties of initiatieven.

Publieksstemmen

Bij de zoektocht naar de Appeltjes van Oranje krijgt, net als vorig jaar, ook het Nederlandse publiek een stem. De Stemweek van 8 t/m 14 december 2014 biedt deelnemers de mogelijkheid om lokaal campagne te voeren en extra naamsbekendheid te genereren. Zo werken we samen aan de zichtbaarheid en het draagvlak van sociale initiatieven in ons Koninkrijk.

Aanmelden tot 30 september

Heb je of ken je een bestaand initiatief dat zich richt op de verbetering van de sociaal-economische positie van mensen? Wil je kans maken op deze bijzondere prijs? Meld je dan aan tot uiterlijk 30 september 2014 met het voordrachtsformulier. Lees ook goed de uitgebreide achtergrondinformatie en criteria.

Om voor een Appeltje van Oranje 2015 in aanmerking te komen moet uw initiatief aan elk van onderstaande voorwaarden voldoen. We zoeken initiatieven:

  • die expliciet zijn opgezet om de sociaaleconomische kansen van mensen te versterken;
  • waarbij veel sprake is van vrijwillige inzet;
  • waar kwetsbare mensen door participatie weer verder komen;
  • waarbij sprake is van nauwe samenwerking met andere organisaties;
  • die minimaal twee jaar operationeel zijn;
  • die vernieuwend van opzet zijn door bijvoorbeeld de structuur, de middelen, of het behaalde resultaat.

Meer weten? Klik dan hier.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI