‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Ben jij de nieuwe Citytrainer Breda?

Geplaatst op 05-09-2017

Een voetbaltoernooi organiseren voor de buurt, meehelpen met de Koningsspelen op een basisschool, een dancebattle opzetten in het wijkcentrum. Citytrainers kunnen het allemaal! Breda Actief is op zoek naar sportieve jongeren vanaf 15 jaar die hun enthousiasme voor sport over willen brengen aan kinderen en andere leeftijdsgenoten. Jongens en meiden die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen via de gratis opleiding van Breda Actief aan de slag gaan als Citytrainer voor hun buurt en wijk. Een Citytrainer organiseert eigen sportieve activiteiten of ondersteunt bij sportieve evenementen in de wijk.

De eerstvolgende opleiding Citytrainer gaat van start begin oktober. Projectleider Karin van Tilburg van Breda Actief: “De opleiding tot Citytrainer is een talentontwikkelingcursus die de jongeren in Breda kunnen volgen.” De opleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten en vijftien uur stage. Het levert zowel de deelnemers zelf als de stad Breda veel positiefs op. Van Tilburg: “Iedere deelnemer krijgt eerst een kennismakingsgesprek waarin we samen het leerdoel formuleren. De een wil leren om voor een groep te spreken, de ander wil een evenement leren organiseren of didactische vaardigheden ontwikkelen. Het persoonlijk leerdoel van iedere deelnemer houden we tijdens alle bijeenkomsten voor ogen”

Aanrader

Tijdens de zeven weken komen diverse thema’s aan bod. Yassin Taouil heeft in het voorjaar 2017 deelgenomen en is enthousiast: ”Ik heb de opleiding gevolg omdat ik al heel actief ben in de wijk. Door de cursus ben ik nog sterker in mijn schoenen gaan, voor een grote groep durf ik nu te spreken. Daar ben ik super blij mee!" De opleiding vindt Yassin een aanrader omdat het veel zelfvertrouwen geeft en je daarna echt zelf aan de slag kan.

Energie

Projectleider Karin van Tilburg is blij met het enthousiasme van de jongeren die de opleiding volgen: “Het is mooi om te zien wat een energie de jongeren krijgen.” Tijdens de vijftien stage-uren die ook horen bij de opleiding, kunnen ze die energie meteen positief inzetten. “Ze mogen zelf meedenken over waar ze stage willen lopen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en sportieve talenten en daar willen we graag gebruik van maken. Deze lichting Citytrainers gaan bijvoorbeeld stage lopen bij Teamplay@NAC, Palas, SBC2000, AV Sprint, Surplus Welzijn en X-kids van Breda Actief.”

Sportambassadeur

Breda Actief vindt het belangrijk dat ook andere organisaties in Breda kunnen profiteren van de inzet van de Citytrainers. Karin van Tilburg: “De gecertificeerde Citytrainers kunnen straks bij evenementen worden ingezet om vrijwillig de sportieve activiteiten voor hun rekening te nemen of zelfstandig iets te organiseren. Ze zijn de sportambassadeurs binnen hun wijk die met hun activiteiten de leefbaarheid en sociale samenhang in hun buurt vergroten. Breda Actief blijft ze daarbij ondersteunen met ideeën, materialen of promotie van hun evenementen.” Jongeren vanaf 15 jaar kunnen zich tot 20 september hieronder opgeven voor de Citytrainer opleiding die begin oktober van start gaat.

Ik meld me aan voor Citytrainers Breda

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI