‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Haagse Beemden in beweging!

236 wijkbewoners actief tijdens tweede Beweegtest

Geplaatst op 17-11-2016

Dinsdag 15 november deden maar liefst 236 inwoners uit de Haagse Beemden mee aan de Beweegtest. De gratis check-up, een onderdeel van het project ‘Samen in Beweging’, is gericht op de leeftijdsgroep 55 tot 69 jaar. De enthousiaste deelnemers zijn getest op verschillende onderdelen. “Wat sporten betreft ben ik erg passief, dus de beweegtest en het vervolgprogramma zijn echt een uitkomst!” Aldus een van de deelnemers. De test werd georganiseerd in samenwerking met de opleiding fysiotherapie van Avans Hogeschool, paramedisch centrum Heksenwiel, WIJ en Breda Actief.

Tijdens de eerste Beweegtest in Brabantpark/Heusdenhout deden 195 enthousiaste sportievelingen mee. Ook in de Haagse Beemden was de opkomst groot. Binnen een mum van tijd waren zowel de ochtend als de middag helemaal volgeboekt. De Sporthal aan de Ganzerik in de Haagse Beemden diende als decor voor een gezellige en drukke dag. Een mooie plek om nieuwe mensen te ontmoeten: “Wij (twee dames) kenden elkaar nog niet, maar we gaan wel samen meedoen aan het vervolgprogramma. Hartstikke leuk!"

Kracht, lenigheid, stabiliteit en conditie

Na het invullen van een vragenlijst, het meten van de bloeddruk, de lengte en het gewicht, was het tijd voor actie! Onder begeleiding van hun buddy en studenten fysiotherapie van Avans Hogeschool leerden de deelnemers meer over hun kracht, lenigheid, stabiliteit en conditie. Om ze toch de nodige zweetdruppels te bezorgen, sloten zij af met een wandeltest van zes minuten.Tijdens het eindgesprek kregen ze meer informatie over het aansluitend beweegprogramma en andere sportieve mogelijkheden in de wijk. Bovendien konden ze bij de medewerkers van Avans en paramedisch centrum Heksenwiel terecht voor een toelichting op de testresultaten. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Vervolgprogramma 

Voor sommigen betekent deze beweegtest de start van een nieuw sportief avontuur. Wat zijn hun echte wensen en behoeften als het gaat over sporten en bewegen? Tijdens het vervolgprogramma ‘Beweeg je Fit’ gaan ze hier acht weken mee aan de slag bij verschillende sportaanbieders in de Haagse Beemden.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI