‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

"Bij mijn opleiding Sociaal-Cultureel Werk krijg ik weinig lessen over sport, dus op deze manier kon ik ook die tak meepakken!"

Interview met Larissa over de cursus Citytrainer Breda

Geplaatst op 25-10-2017

Citytrainer Breda is een cursus die vanuit Breda Actief wordt georganiseerd. Onze sportcoaches stomen Bredase jongeren klaar om uiteindelijk zelf een sportieve bijdrage aan de stad te kunnen leveren. Larissa is een van de deelnemers van deze editie Citytrainers en vertelt je hoe zij het ervaart!

“Ik ben Larissa, 20 jaar en ik kom uit Breda. Ik had al wel eens van de cursus gehoord en flyers gezien, maar tijdens mijn vrijwilligerswerk bij Jeugd4Kidz kwam Petra van Jeugd4Kidz naar mij en mijn zusje toe en vroeg of wij mee wilde doen. Bij mijn opleiding Sociaal-Cultureel Werk doe ik veel activiteiten in buurthuizen en krijg ik weinig lessen over sport, dus op deze manier kon ik ook die tak meepakken!”

Wat ze heeft geleerd

Larissa heeft geleerd hoe je verschillende groepen moet benaderen en hoe je iedereen bij een activiteit kan betrekken. “Ik wilde er echt voor zorgen dat tijdens mijn les niemand als laatste overbleef, bij het kiezen van groepjes bijvoorbeeld. Tijdens mijn activiteit die ik moest organiseren merkte ik meteen dat ik dit lastig vond. Ook vond ik het moeilijk om iets zo uit te leggen dat iedereen het meteen begreep. Ik had het dan helemaal in mijn hoofd zitten, maar zelfs met het praatje, plaatje, daadje begreep niet iedereen de opdracht. Dit heb ik opgelost door de les soms even stil te leggen en nog een keer wat uitleg en tips te geven. Daarna ging het super!

Move In Time

Voor haar praktijkstage heeft Larissa bij Jeugd4Kidz waar ze vrijwilligerswerk doet een super gaaf evenement georganiseerd. “Het evenement heet Move In Time en het is een dansmarathon. De bedoeling is dat mensen zolang mogelijk moeten blijven dansen op muziek. Na elke twee uur hebben ze een kwartier pauze en dan moeten ze weer door. Ook mogen ze een keer een joker gebruiken als het echt nodig is." Petra en Perry van Jeugd4Kidz begeleiden haar tijdens en voor het evenement. Larissa heeft zelf de leiding tijdens het evenement en de vergaderingen, niet niks dus!

Waar je haar kunt vinden 

Op dit moment loop ik stage bij Out Of Area dit is een organisatie die zich inzet voor kinderen/jongeren uit Bosnië. Hier kan ik mijn kennis van Citytrainer goed bij gebruiken. Zeker omdat ik natuurlijk hun taal niet spreek. Door middel van de tips zoals praatje, plaatje, daadje kan ik dan toch beter en duidelijker uitleggen wat de bedoeling is, doordat ik meer een plaatje laat zien. Verder doe ik dan nog de dansmarathon maar binnenkort komt er ook weer een zevenkamp aan waar ik meehelp.

Citytrainers betekent voor mij in een woord..

"Leerzaam"

TIP

"Ik heb geen tip."

TOP

"Jaap en Klaartje gaan goed het gesprek met iemand aan als diegene de les verstoort. Hierin zijn ze erg duidelijk en daar moeten ze zeker mee doorgaan!"

 

Wil je meer weten over de cursus Citytrainer Breda? Bekijk het hier!

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI