‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Bijna duizend Bredanaars in beweging tijdens Sportfestival

Geplaatst op 15-09-2014

Afgelopen zaterdag bezochten bijna duizend Bredanaars het Sportfestival Breda. De piek lag tussen 15.00 en 16.00 uur. We faciliteerde voor de tweede keer het gratis festival door het Chasséveld om te toveren tot festivalterrein. Met deelname van ruim 35 aanbieders van diverse sport- en gezondheidsactiviteiten gaf het geheel een goede indruk van wat er in Breda op het gebied van sport te beleven valt.

Bredase wethouder trapt af

Het fietsplein was één van de 13 pleinen op het Sportfestival. Het festival zocht de koppeling met ‘Breda trapt door’, een project van  gemeente Breda om Bredanaars te stimuleren vaker de fiets te pakken. Wethouder Sport, Bernie van den Berg, opende daarom op sportieve wijze het festival op de fiets. Goed voorbeeld deed volgen; het BMX / fietsplein trok de hele middag bezoekers,
onder wie Koen (9). “Supergaaf lijkt me dat BMX-en” zegt hij. “Maar ik heb ook al gehonkbald. Ik denk dat ik toch daarvoor ga  kiezen.”

Groeimodel

Voor de tweede editie van het festival werd bewust gekozen voor een plek in de binnenstad. “Op die manier wilden we het bezoeken van het gratis festival voor zoveel mogelijk mensen laagdrempelig houden,” zegt Suzan Zwiers, consulent verenigingsadvies bij Breda Actief. De verenigingsadviseurs van Breda Actief adviseren sportverenigingen op allerlei gebied. Zo ook bij het in de kijker zetten van de vereniging. “Compleet is het verenigingsaanbod nog niet. We zien het Sportfestival als een groeimodel. De meeste verenigingen weten ons te vinden, maar vinden deelname aan een dergelijk evenement nog spannend. Hier willen we graag verandering in brengen. Hoe kunnen sportaanbieders hun eigen omgeving gebruiken om in de behoeften van hun leden te blijven voorzien? Daar liggen enorme kansen.”

Voetbalvereniging SAB is enthousiast over de samenwerking met Breda Actief. Lia van Helden, secretaris bij SAB, zegt terwijl ze intussen de voetballende kinderen in de NAC voetbalkooi volgt: “Sommige mensen twijfelen nog over welke sport ze willen gaan doen. Hier kunnen ze vrijblijvend langskomen en kennismaken met allerlei sporten, waaronder voetbal. Onze eerdere deelname aan de sportintroductiecursussen van Breda Actief heeft voor SAB goed uitgepakt. In april jl. meldden zich zes kinderen aan; vijf van hen zijn lid geworden van onze vereniging. Ook hebben we mede daardoor het meisjesvoetbal kunnen opstarten. Voor de sportintroductiecursussen in het najaar hebben we de eerste aanmeldingen al binnen.”


Honkbal- en softbalclub Jeka is eveneens positief. Chantal Settels van HSC Jeka: “We zitten wat verscholen in de stad, deelname aan het Sportfestival helpt om onze vereniging beter zichtbaar te maken.”

Intussen staan de zusjes Pien (6) en Saar (4) rond 15.00 uur in een rij voor het turnkussen. Pien: “Ik wil graag gaan turnen omdat ons nichtje erop zit. De koprol vind ik het leukste! Maar ik ga straks ook nog hockey proberen.

Voor ieder wat wils

Als bezoeker kreeg je tijdens het feestelijke evenement een goed beeld van wat er in Breda zoal te beleven is op het gebied van sport. Naast de reguliere sportactiviteiten waren er demonstraties, zoals cardio kickboksen, zumba en breakdance met daaraan aansluitende clinics. Kortom, er was voor ieder wat wils. Wie de smaak te pakken had, kon zich meteen inschrijven voor een sportintroductie cursus naar keuze.Meer weten over sportintroductie cursussen? Neem dan snel een kijkje. Je kunt je nog inschrijven tot en met 22 september!

Jeugdsportfonds Breda

Het goede doel van het festival was dit jaar Jeugdsportfonds Breda, dat sporten voor ieder kind in Breda mogelijk maakt. Door  verschillende win,- en verzamelacties werd er een bedrag opgehaald van maar liefst €225,00 dat aan het einde van de dag door het DJ duo Wipneus & Pim aan het fonds  werd overhandigd. De dj´s brachten aan het eind van de middag de bezoekers extra in  beweging, zowel op als voor het podium. Voor de mensen die nog niet naar huis waren, bleek dit een vrolijke manier om de sportieve dag met een goed gevoel af te sluiten. Dat is exact de boodschap die Breda Actief met de organisatie van het  Sportfestival wil overbrengen: sporten is leuk en gezond én je krijgt er een goed gevoel van.

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI