‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Bijna één op de twee Bredanaars doet vrijwilligerswerk

Geplaatst op 09-05-2016

Iets minder dan de helft van de Bredanaars van 15 jaar of ouder heeft zich vorig jaar ten minste één keer ingezet als vrijwilliger. De meeste vrijwilligers zijn actief voor sportverenigingen of scholen. Voor politieke partijen melden zich naar verhouding de minste mensen als vrijwilliger. Vergeleken met het landelijke percentage wordt er in Breda iets minder vrijwilligerswerk gedaan. Opvallend is het verschil in het aantal vrijwilligers dat zich inzet voor de kerk, moskee of levensbeschouwelijke groeperingen in Breda vergeleken met de landelijke cijfers. Daarentegen zijn er meer vrijwilligers actief op het gebied van wonen en woonomstandigheden.

Toelichting: De gegevens (percentages) hebben betrekking op de periode 2012-2015. Personen vanaf 15 jaar zijn meegenomen in de cijfers. Bron: CBS

Hoe zet jij je vrijwillig in Breda?

Via de online vacaturebank www.NLvoorelkaar.nl biedt een platform voor organisaties en mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. Digitaal vraag en aanbod komt op deze plek bij elkaar. Het aanbod is divers, vanuit verschillende sectoren, korte klussen of structureel vrijwilligerswerk... er is voor ieder wat wils. Doordat je een specifieke zoekopdracht in kunt voeren vind je snel en makkelijk de vacature die bij jou past. Iets voor jou? Meld je dan nu aan. 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI