‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Blijdschap en dankbaarheid van mensen

In gesprek met Yvette

Geplaatst op 23-02-2018

Yvette Compter is vrijwilligster bij Breda Actief. Zij is iedere week te vinden bij de Nieuwe Veste / Bibliotheek Centrum om bezoekers te informeren en adviseren over vrijwilligerswerk. Ze weet als geen ander hoe het is om in de schoenen te staan van de mensen die advies willen hebben. Als ervaringsdeskundige doet ze haar vrijwilligerswerk dan ook met veel plezier.

“Helemaal op mijn plek om mensen te adviseren over vrijwilligerswerk en sport”

Yvette vertelt: “Na een zwaar jaar in mijn privéleven kwam ik bij Breda Actief, omdat ik graag vrijwilligerswerk wilde doen. Ik had echt geen idee wat ik precies wilde. Na een fijn en openhartig  gesprek en kijkend naar mijn werkervaring in werving & selectie werd al snel duidelijk wat ik goed zou kunnen en graag wilde. Nu werk ik alweer ruim een half jaar naar alle tevredenheid als vrijwilliger voor Breda Actief. Ik help en adviseer mensen naar een sport die of vrijwilligerswerk dat bij hen past.”

“De veelzijdigheid en het helpen van andere mensen is het leukste wat er is.”

Yvette vervolgt: “De blijdschap en dankbaarheid van mensen wanneer ze op de juiste plek terecht zijn gekomen, of in ieder geval weten hoe ze de weg moeten vinden, is niet te beschrijven. Ik zie dat mijn korte gesprekjes over wat de mogelijkheden zijn van vrijwilligerswerk of vragen over sport en bewegen dus direct iets doet met mensen, zo leuk!”

Wil jij je ook laten inspireren door Yvette?

Loop zonder afspraak binnen in de Bibliotheek Centrum/ Nieuwe Veste op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en woensdag van 13.00 tot 15.00 uur. Liever een afspraak maken? Bel Breda Actief op 076 – 52 33 555 of stuur een e-mail naar .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI