‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Brabant maakt sporten met een beperking makkelijker

Wheels2Sport stelt materialen beschikbaar voor mensen met een beperking

Geplaatst op 27-11-2017

Stel dat je een beperking hebt en heel graag wil sporten. Maar welke sport dan? Het uitproberen van een sport gaat vaak niet even makkelijk, omdat je daarvoor vaak dure hulpmiddelen nodig hebt. Wheels2Sport, partner van Sportloket West-Brabant, heeft hier dé oplossing voor. Dit is een initiatief dat de provincie Noord-Brabant ondersteunt met een subsidie van € 82.500,- tot november 2020.

Eén van de doelen in het sportplan van de provincie is dat de komende jaren 50.000 extra mensen met een beperking gaan sporten of bewegen. Voor mensen met een beperking is sporten niet vanzelfsprekend. Zonder hulp van sporthulpmiddelen is het voor hen vaak zelfs onmogelijk om te gaan sporten. Bovendien: als je wil sporten, maar niet weet wat je leuk vindt, is het fijn als je een paar dingen uit kunt proberen. Maar als je een dure sportrolstoel moet aanschaffen om een sport uit te proberen, dan wordt de drempel wel erg hoog.

Zonder kosten lenen

“Daarom hebben we Wheels2Sport naar Brabant gehaald, een soort ‘uitleenpool’ waar alle Brabanders met een beperking sporthulpmiddelen kunnen lenen. Zo kunnen ze zonder forse kosten uitproberen welke sport bij hen past. Want iedereen moet kunnen sporten in Brabant!” vertelt gedeputeerde Henri Swinkels enthousiast. Wheels2Sport heeft een zogenoemde 'sport-o-theek' waar mensen tijdelijk een sporthulpmiddel kunnen lenen. Dit kan voor mensen zijn die voor het eerst een sport beoefenen, maar ook voor mensen die, bijvoorbeeld om gezondheidsredenen, van sport willen of moeten veranderen. Er is een breed scala aan middelen beschikbaar, van court-producten (tennisrolstoelen, basketbalrolstoelen etc.), fietsen (aankoppelbikes, handbikes), elektrische sportrolstoelen voor E-hockey tot algemene sportrolstoelen. Dit allemaal zonder eigen bijdrage voor de sporter!

“Als je wilt sporten, moet dat gewoon kunnen. Geweldig dat we als provincie daar nu in Brabant een bijdrage aan kunnen leveren. Ik hoop dat heel veel mensen er gebruik van gaan maken.” Sluit Swinkels vol trots af.

Meer informatie

Meer info over Wheels2Sport is hier te vinden. Benieuwd wat Sportloket West-Brabant voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met  (adviseur Sportloket West-Brabant) of bel naar 076 - 52 33 555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI