‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Brabantse Basisscholen in beweging wint Denk Groter Prijs

Geplaatst op 03-09-2014

Yvonne Sanders van Fontys Sporthogeschool heeft de eerste prijs in de categorie Onderwijs gewonnen bij de Denk Groter Prijs voor haar methode 'Brabantse basisscholen in beweging'. Deze methode is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Breda.

De methode Brabantse basisscholen in beweging werd door de jury van de Denk Groter Prijs geroemd om de integrale benadering van het probleem dat de jeugd te weinig beweegt. In de methode zijn zes pijlers gedefinieerd die samen moeten zorgen voor meer beweging: schoolbeleid, ouderbetrokkenheid, schoolplein, actief en veilig transport, buitenschools beweegaanbod en bewegingsonderwijs. Samen zijn die leidend voor het aanbod van beweegactiviteiten in en rondom de deelnemende scholen. De methode is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeenten Eindhoven, Helmond, Den Bosch, Breda en Tilburg en de provincie Noord-Brabant. Het is de bedoeling dat de methode uiteindelijk een ‘basisplaats’ krijgt op alle Brabantse scholen. 

De Denk Groter Prijzen werden maandag uitgereikt tijdens officiële de opening van het studiejaar van Fontys Hogescholen.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI