‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Breda Actief brengt 1500 kinderen in beweging tijdens Koningsspelen

Geplaatst op 13-04-2015

Breda Actief pakt voor het tweede jaar op rij groots uit met de organisatie van de Koningsspelen. Maar liefst 1500 kinderen van tien verschillende basisscholen doen op 24 april mee aan dit sportieve Oranjefeest. Sportboulevard de Wisselaar in Breda is het toneel van tal van sportactiviteiten waaraan kinderen deelnemen.

Op vrijdag 24 april start de Koningssportdag, om 10.00 uur, officieel met de nationale themadans op het nummer ‘Energie’ van Kinderen voor Kinderen. Het liedje is samen met een dansinstructie beschikbaar, zodat kinderen het dansje al lekker kunnen oefenen. Meer dan een miljoen kinderen in Nederland voeren deze dans uit tijdens de Koningsspelen.

Samenwerking met 11 sportaanbieders

Er zijn tien basisscholen in Breda die meedoen aan de Koningsspelen van Breda Actief. Dit betekent dat er bijna 1500 kinderen aanwezig zijn op het evenemententerrein aan de Terheijdenseweg. Breda Actief werkt tijdens deze dag de samen met 11 verschillende sportaanbieders, die clinics organiseren voor de kinderen namelijk:

Meer dan 30 spellen

Net als het spektakel van vorig jaar, kunnen de kinderen zich weer uitleven op meer dan 30 verschillende spellen! Bossabal, wereldbal, kin ball, stormbanen en een heuse tumblingbaan passeren de revue. Natuurlijk zijn er natuurlijk ook de bekende bal-, ren- en waterspellen.

Deze dag wordt in goede banen geleid door onze sportcoaches. Zij worden ondersteund door 85 studenten van het CIOS, 27 scholieren van het Scala en 20 studenten van het Cingelcollege.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI