‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Breda Actief start pilot motorische remedial teaching

Plezier en succesbeleving tijdens extra gymlessen

Geplaatst op 13-10-2015

Sommige kinderen hebben baat bij extra gymlessen om zo motorisch sterker te worden. Vandaar dat Breda Actief een pilot is gestart ‘motorische remedial teaching’ (MRT) bij basisschool de Liniedoorn. Door één op één aandacht, voelen kinderen zich extra bijzonder en verleggen ze eerder hun grenzen. Bij de lessen ervaart elk kind succes op zijn of haar eigen niveau. Dit geeft de kinderen veel plezier in de gymlessen en ze worden motorisch sterker.

Eerste les

Donderdag 8 oktober begon de eerste MRT-les met zeven kinderen. De lessen worden gegeven door de enthousiaste sportcoach Pleuni. Op een leuke en speelse manier heeft zij de lessen vormgegeven. Tijdens de eerste les mochten de kinderen zelf aangeven wat ze wilden gaan doen. Hierdoor werd het een grote en gezellige speeltuin. Voetbal, klimmen en balanceren kwamen aan bod. Plezier stond hierbij voorop. Iedere kind deed enthousiast mee en voelde zich vrij om te bewegen.

Vervolg

Tijdens het vervolgtraject van 11 weken wordt gekeken hoe de spelletjes bij de belevingswereld van de kinderen aansluit. Hierna hoopt Pleuni dat de lessen ook worden gegeven op andere scholen. ‘Je krijgt zo veel waardering van de kinderen en ouders terug. Het is fijn om te zien dat kinderen met veel plezier bewegen. Ze leren zo veel van de extra lessen! Hierdoor krijgen ze meer zelfvertrouwen en zitten lekkerder in hun vel. lk ben erg benieuwd naar de vorderingen van alle kinderen.‘’

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI