‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Breda Doet stimuleert initiatieven van bewoners via wijkplatforms

Geplaatst op 20-10-2016

Heb jij een idee waardoor het prettiger wordt om in jouw wijk te wonen? Denk daarbij aan een klussendienst voor en door bewoners, activiteiten voor kinderen zoals het organiseren van kindervakanties óf een buurtinitiatief om te koken voor bewoners uit de buurt (Buurtbuik). Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Meld je dan bij de sociaal wijkbeheerder van jouw buurt.

Hoe werkt het?

In jouw wijk is een wijkplatform actief. Dit is een netwerk van bewoners en professionals. Zij kunnen samen met je kijken wat je nodig hebt om jouw initiatief verder te brengen. Wellicht kun je gaan samenwerken met andere initiatieven in de wijk die je nog niet kent of kan een wijkprofessional je ondersteunen. Het wijkplatform kan je ook adviseren als je ruimte nodig hebt of als je studenten wilt inzetten. Daarnaast kan het wijkplatform je ook helpen met crowdfunding of een financiële bijdrage.

Van de gemeente naar het wijkplatform

Voorheen kon je voor een financiële bijdrage voor jouw idee een activiteitensubsidie aanvragen bij de gemeente. Als je nu een financiële bijdrage nodig hebt van de gemeente, dan zal het wijkplatform een advies geven. Het wijkplatform kijkt dan of er voldoende draagvlak is voor jouw initiatief en of de leefbaarheid versterkt wordt. De eigen bewoners van de wijk weten namelijk het beste wat goed is voor de wijk.

Wie is de wijkbeheerder in mijn wijk?

Wil je zelf deelnemen aan zo'n wijkplatform? Wil je meepraten over andere initiatieven in jouw wijk? Meld je dan bij de sociaal wijkbeheerder uit jouw wijk.

  • Breda Zuid-West: Stan Sadée,  (Princenhage, Buitengebied Breda Zuid-West, Tuinzigt/ Westerpark, Haagpoort, Heuvel, Boeimeer, Ruitersbos)
  • Breda Zuid-Oost: Ed Riemens,  (Driesprong/ Molukse buurt, Brabantpark, Heusdenhout, Sportpark I en II, Zandberg Oost, Zandberg West, IJpelaar/ Overakker, Blauwe Kei, Ginneken, Bavel/ Nieuw Wolfslaar, Ulvenhout)
  • Centrum en Belcrum: Ingeborg Hoevenaars,  (Stadshart/ Valkenberg, Chassé/ Oud Boeimeer, Fellenoord/ Schorsmolen)
  • Breda Noord-West: Jacqueline van Glabbeek,  (Prinsenbeek, Haagse Beemden)
  • Breda Noord-Oost: Angelo Gommeren,  (Hoge Vucht, Doornbos, Linie, Teteringen, Waterdonken)

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI