‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Breda is 28 Citytrainers rijker!

Feestelijke uitreiking certificaat Citytrainers

Geplaatst op 02-07-2016

Eind 2015 en begin 2016 zijn drie groepen met totaal 28 enthousiaste jongeren gestart met de cursus Citytrainers van Breda Actief. Deze cursus leidt sportieve jonge mensen vanaf 15 jaar op om met gebruik van hun sportieve talenten, activiteiten te organiseren in wijken en buurten in Breda. Vrijdag 1 juli ontvingen de deelnemers aan deze cursus van wethouder Paul de Beer van Sport hun certificaat.

Prachtig netwerk

Wethouder Paul de Beer benadrukt wat een mooie bijdrage de Citytrainers hebben geleverd en gaan leveren aan de stad. “Sporten is enorm belangrijk voor de gezondheid, maar ook voor de sociale samenhang in een buurt of wijk. Deze kersverse Citytrainers kunnen daarin nu echt iets betekenen. Daar hebben ze de afgelopen maanden keihard aan gewerkt, elkaar gestimuleerd en zelfvertrouwen gekregen om activiteiten te organiseren en te begeleiden. Zo ontstaat er een prachtig netwerk in onze stad van actieve mensen die iets voor elkaar willen betekenen.”

Zelfvertrouwen

De deelnemers hebben op 1 juli gepresenteerd wat ze in de cursus allemaal bereikt en ervaren hadden. Dat deden ze onder andere met spetterende filmpjes, een gedicht, een breakdance optreden en mooie woorden: "Door Citytrainer Breda heb ik meer zelfvertrouwen gekregen!" "Nooit gedacht dat ik in zo'n korte tijd zoveel kon leren!” en "Ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd over samenwerken en organiseren. Bovendien is mijn zelfvertrouwen omhoog gegaan." De Citytrainers werd ook gevraagd hoe zij over vijf jaar terug zullen kijken op het project: “Als ik over vijf jaar terugkijk, kijk ik terug op een hele plezierige tijd. Een waarin ik enorm veel van heb geleerd en nu nog steeds wat aan heb.” De avond eindigde met de uitreiking van de certificaten, veel vrolijke gezichten en een gezellige borrel.

Meer sportieve jonge mensen gezocht!

In september 2016 gaat er weer een nieuwe Citytrainer-cursus van start in Breda. Ben jij enthousiast, sportief en 15 jaar of ouder? Dan kun jij je opgeven via deze link. Karin van Tilburg, projectleider Citytrainers bij Breda Actief: “Of je nu een fanatieke fietser of voetballer bent of graag iets organiseert, jouw talent kun je delen en nog verder ontwikkelen als je Citytrainer wordt. Tijdens de opleiding, die bestaat uit zeven bijeenkomsten en vijftien uur stage, leren jongeren alles over het opzetten van een sportieve activiteit. Maar ook bijvoorbeeld hoe je omgaat met conflicten of hoe je reclame maakt voor je activiteit. Allerlei thema’s komen aan bod. Tijdens de stage gaan de Citytrainers direct aan de slag. Zo liepen de Citytrainers uit de huidige groepen stage bij Surplus Welzijn, waar ze FreeStyle voetbalclinics organiseerde, bij Teamplay@NAC hielpen ze mee met de NAC Street League, bij de SJP organiseerden zij een toffe bootcamp en bij Graaf Engelbrecht college verzorgde ze een aantal vette Freerunning lessen. Allemaal mooie ervaringen”.

Plannen van de Citytrainers

Nu de Citytrainers hun certificaat hebben, gaan ze echt aan de slag om zelf sportieve activiteiten op te zetten in Breda of om daarbij te ondersteunen. En dit gebeurt al volop. Vele Citytrainers blijven actief bij hun stageplaats. Breda Actief helpt ze hierbij. Zo organiseren zij bijvoorbeeld volgende week weer de volgende Bootcamp bij de SJP, zijn Citytrainers ieder zondag actief bij Parkour Breda, geven zij nog steeds gymles bij Fier, assisteren zij bij Sporten in de Wijk van Breda Actief of coachen ze een team bij de NAC Street League van Teamplay@NAC. En dit is slecht een kleine greep uit alle activiteiten waar Citytrainers actief zijn of worden!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI