‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Breda is 40 Citytrainers rijker!

Feestelijke uitreiking certificaat Citytrainers

Geplaatst op 07-07-2017

Eind 2016 en begin 2017 zijn weer 3 groepen met totaal veertig enthousiaste jongeren gestart met de cursus Citytrainers van Breda Actief. De cursus leidt sportieve jonge mensen vanaf 15 jaar op, om met gebruik van hun sportieve talenten, activiteiten te organiseren in Breda. Een nieuwe ontwikkeling binnen de cursus was de deelname van 8 statushouders. Een waardevolle toevoeging! Een echte win - win! Donderdag 6 juli ontvingen de deelnemers aan deze cursus van wethouder Miriam Haagh hun certificaat.

Wethouder Miriam Haagh opende de avond bij Strand Binnen aan de Tramsingel en benadrukte wat een mooie bijdrage de Citytrainers hebben geleverd en zullen gaan leveren aan de stad. “Iedereen wil in levendige buurten en wijken wonen. Activiteiten dragen enorm bij aan de onderlinge samenhang en zorgen ervoor dat jong en oud deelnemen en zich onderdeel voelen van de stad. Het is dan fantastisch om te zien dat zo’n grote en diverse groep jonge mensen verantwoordelijkheid neemt om zelf die activiteiten in Breda te organiseren.” 

Miriam Haagh mocht ook het eerste exemplaar van het Citytrainer boekje in ontvangst nemen. Hierin is een greep uit de vele succesverhalen vastgelegd. Daarna was het podium voor de Citytrainers en presenteerden ze wat ze in de cursus bereikt en ervaren hadden. Superspannend, maar ze stonden er allemaal! We zagen spetterende filmpjes, een rollenspel, veel verschillende optredens en presentaties met waardevolle woorden.

Jesse Rockx: “Tijdens Dé Vrijwilligersmarkt Breda zocht ik een MAS stageplaats. Ik heb gekozen voor Citytrainer Breda omdat ik graag sport! Ik heb vooral geleerd dat het voorbereiden van activiteiten erg belangrijk was. Daarnaast heeft de Citytrainers cursus me heel veel zelfvertrouwen gegeven. Ik durf zelfs nu te presenteren voor een groep mensen”. De avond eindigde met de uitreiking van de certificaten, veel vrolijke gezichten en een gezellige borrel.

Meer sportieve jonge mensen gezocht!

In oktober 2017 gaat er weer een nieuwe Citytrainer-cursus van start in Breda. Alle enthousiaste, sportieve jonge mensen vanaf 15 jaar zijn van harte welkom om zich, hier, hiervoor op te geven. Karin van Tilburg, projectleider Citytrainers bij Breda Actief: “Of je nu een fanatieke fietser of voetballer bent of graag iets organiseert, jouw talent kun je delen en nog verder ontwikkelen als je Citytrainer wordt.” Tijdens de opleiding, die bestaat uit zeven bijeenkomsten en vijftien uur stage, leren de jongeren alles over het opzetten van een sportieve activiteit, hoe je omgaat met conflicten en hoe je reclame maakt voor je activiteit; allerlei thema’s komen aan bod. Tijdens de stage gaan de Citytrainers direct aan de slag. Zo liepen de Citytrainers uit de huidige groepen stage bij Surplus Welzijn, waar ze bv. voetbal clinics en de Buitenspeeldag organiseerden,  bij Teamplay@NAC hielpen  ze mee met NAC in de Buurt en bij Breda Actief bij de X-kids, de Ramadan Cup en bij het Sporten in de wijk. Maar ook zag je Citytrainers actief bij  Voetbalvereining PCP, AV Sprint, Pallas, Optisport en SBC 2000 en nog veel meer organisaties.  Allemaal mooie ervaringen!

Plannen van de Citytrainers

Nu de Citytrainers hun certificaat hebben, kunnen ze echt aan de slag om zelf sportieve activiteiten op te zetten in Breda of om daarbij te ondersteunen. En dit gebeurt al volop. Vele Citytrainers blijven actief bij hun stageplaats. Heb jij als organisatie potentiele Citytraners of ben je een ideale stageplaats voor een Citytrainer. Neem dan zeker contact op met Karin van Tilburg; 076 – 5233555 en e-mail: 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI