‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Bredase Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenen bekend!

Geplaatst op 30-03-2017

Na twee voorrondes eerder in maart werd op woensdag 29 maart sportief flink gestreden om de Bredase titel ‘Cruyff Court Kampioen’. Tijdens de spannende finale bij de jongens wist De Fontein de titel binnen te slepen. In de meidenpoule behaalde De Rudolfsteinerschool tijdens hun laatste wedstrijd de koppositie. Naast de sportieve winnaars werd ook de Fairplay prijs uitreikt. Een belangrijke prijs voor de Cruyff Court kampioenschappen dat in het teken staat van respect. Het meidenteam van Okba Ibnoe Nafi, de jongens van Kbs De Boomgaard, Breda en Olympia gingen ervandoor met een cadeaubon van Decathlon.

Vette side events

De Cruyff Court Kampioenschappen werden in Breda georganiseerd door Breda Actief en Teamplay@NAC. Deelnemers werden getrakteerd op vette sportieve NAC side events en konden de bal hooghouden op een speciale Weuro Keepie Uppie. Het Bredaas kampioenschap bestond uit twee voorrondes waar gestreden werd om een plaatsje in de stadsfinale. In totaal deden 21 teams mee.

Clinic ‘Pannakoning’ Achie

Tijdens de stadsfinale werden deelnemers getrakteerd op een clinic van Achie. De enthousiaste straatvoetballer is onderdeel van het talententeam van Soufiane Touzani. Na een show speelden deelnemers een tegen een pannavoetbal tegen Achie. Zelfs ouders wonnen het niet van de fanatieke ‘Pannakoning van Nederland’.

Op naar de landelijke finale

Het toernooi gaat nu het ‘land’ in. Op 10 mei is de kwartfinale in Waalwijk. Het jongens- en meidenkampioenen van Breda strijden daar om Bredase eer. Winnen zij de kwartfinale dan stromen ze door naar de halve finale op 10 juni in Eindhoven. Word daar gewonnen? Dan staan zij in de landelijke finale op 24 juni in Enschede.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI