‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Genomineerden Chris van Faassen-penning bekend!

De 25ste uitreiking vrijwilligerspenning is in zicht!

Geplaatst op 14-11-2017

We hoeven jullie niet meer te vertellen hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor verenigingen, clubs en organisaties. Maar vaak ook voor individuen die bijvoorbeeld door vrijwilligers weer onder de mensen komen. Breda Actief is ontzettend trots op al deze mooie vrijwilligers in Breda! Om waardering uit te spreken voor deze helden en heldinnen vindt elk jaar de uitreiking van de Chris van Faassen-penning plaats, samen met een geldprijs van 250 euro. Dit jaar wordt al voor de 25ste keer de penning uitgereikt! Dit jaar wordt dit gedaan door de gemeente Breda.

Feest! 

Om Bredase vrijwilligers in het zonnetje te zetten en drie winnaars bekend te maken, zijn de genodigden welkom op 8 december in het Chassé Theater. 

Nominaties

Wel meer dan 200(!) mensen hebben kandidaten voorgedragen voor de vrijwilligersprijs. 75 individuen en 55 groepen zijn de gelukkige voorgedragen vrijwilligers. Er zijn uit deze 130 unieke inzendingen 11 kandidaten genomineerd. Er zijn drie winnaarscategorieën: individu, groep en aanmoediging. Ook is er een jury aangesteld, deze bestaat uit zeven personen veel ervaring hebben met de vrijwilligerswereld. De inzendingen zijn beoordeeld op de tijd die aan het vrijwilligerswerk wordt besteed, ervaring, kwaliteit, impact op de omgeving en de passie en emotie waarmee het vrijwilligerswerk wordt uitgevoerd. 

De genomineerden

Hieronder zijn de genomineerden op alfabetische volgorde te lezen, plus de reden achter de nominatie.

Categorie individu

Tiny Appels (62)
Doet al vanaf haar 17e vrijwilligerswerk. Ze is altijd bezig samen met haar man in haar goede-doelenwinkeltje. Opbrengst is voor kinderen van Malawi en voor eenzame ouderen en minima in Breda, om ze te verwennen met kerstdiners en -pakketten.

Natasja Donkers (41)
Is initiator van het ontmoetingscentrum de Sleutel. Ze is tien jaar geleden begonnen als ondersteuning op het schoolplein. Daarna is ze activiteiten gaan opzetten onder de noemer Jonge Ondernemende Moeders (JOM).

Patricia van Gils (47)
Is o.a. actief bij het Biks Blaos Festijn, een muziekevenement waarbij zo’n 30 bands/orkesten verspreid over zes podia op de markt in Prinsenbeek spelen eens per jaar. Ze doet dit sinds 2 jaar als voorzitter, maar is al langer actief bij de organisatie van dit evenement.

Lieke Kuijper (20)
Maakt zich hard voor mensen in Breda e.o. die problemen hebben met hun geaardheid of identiteit. Ook maakt ze zich sterk voor activatie van de maatschappij rondom de LHBT gemeenschap.

Sonny Rering (49)
Zet zich in voor de wijk Heusdenhout en slaat een brug tussen de Molukse gemeenschap in de Driesprong en Heusdenhout. Heeft een voortrekkersrol in het tot stand komen van diverse muziekactiviteiten en festivals.

Categorie groepspenning en/of aanmoedigingsprijs 

De vrijwilligers van Ambassadeurs Brandveilig Leven
Geven voorlichting aan inwoners van Breda over wat ze kunnen doen om brand te voorkomen, tijdig te ontdekken en te ontvluchten. Met speciale aandacht voor groepen waar risico's groter zijn: senioren, studenten en verminderd zelfredzame inwoners.

De vrijwilligers van Breda Barst
Zorgen voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg. Dit gratis festival wordt mogelijk gemaakt door een vaste organisatie van ca. 40 mensen en bijna 200 vrijwilligers die tijdens het festival zelf actief zijn.

De vrijwilligers van Buurtkracht 4834 Breda
Stimuleren de onderlinge hulp in de wijk, door hulpvraag en hulpaanbod met elkaar te verbinden. De groep telt 106 vrijwilligers en een 150-tal hulpvragers.

De vrijwilligers van Club Kruimel
Bestaat uit twee leden: Marcel en Carola van der Mast. Dit echtpaar zamelt gratis speelgoed en kinderkleding in voor gezinnen met kinderen met een beperking. Ook geven ze advies en zijn ze een luisterend oor.

De vrijwilligers van Stichting de Honingraad
Bieden ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten. In totaal zijn er 80 vrijwilligers actief. Zij organiseren van alles, zowel voor mensen met kanker als hun naasten.

De vrijwilligers van Vrijwillige hulpdienst Ulvenhout en Bavel
Bieden kortstondige hulpverlening. Het gaat vooral om praktische en eenvoudige zaken, zoals vervoer naar het ziekenhuis, huisarts bezoeken, boodschappen doen of hulp bij technisch/administratieve zaken.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI