‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Circusles, een groot succes!

Vanuit het project Special Heroes zijn op het Speciaal Onderwijs Het Kasteel circus lessen gegeven.

Geplaatst op 19-05-2017

Breda Actief organiseert sinds 2010 Special Heroes binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma waarmee we de kinderen met een beperking laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Gedurende het schooljaar worden er regelmatig nieuwe sporten aangeboden door de sportcoaches en trainers van verschillende verenigingen.

Circuslessen

Deze keer hebben de leerlingen van SO Het Kasteel tijdens de gymles een kijkje genomen in het leven van een echte circus artiest. Balanceren, jongleren, bordjes draaien, fietsen op een eenwieler en nog veel meer gave onderdelen zijn aan bod gekomen.

Naschoolse training

Na de circuslessen tijdens de gymlessen konden de leerlingen die het leuk vonden meedoen met naschoolse trainingen die werden gegeven door Robert van Circus Woenzini. Robert is een circusartiest in hart en nieren en leerde de kinderen de echte kneepjes van het vak. Er waren maar liefst 15 inschrijvingen dus voldoende kinderen om een hele show op te voeren voor de ouders. Als gezamenlijke afsluiting hebben we dan ook een levende piramide gebouwd met alle kinderen!

Lijkt het je ook leuk om een keertje mee te doen met een circusles? Neem dan contact op met sportcoach Veri via of via de website van Circus Woenzini

Ook meedoen?

Vanuit Breda Actief leggen we binnen het Project Special Heroes de verbinding tussen leerlingen van het speciaal onderwijs die een sport zoeken én de geschikte sportvereniging. We zijn hiervoor altijd op zoek naar sportverenigingen of sportaanbieders die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. En natuurlijk zijn dit lang niet altijd mensen die rolstoel gebonden zijn, denk ook bijvoorbeeld aan mensen met een vorm van autisme, ADHD enz.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met: Janine van Gurp via 076 52 33 555 of .

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI