‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Citytrainer Breda- kansen voor de vereniging

Geplaatst op 29-08-2017

Inmiddels is Breda al bijna 80 Citytrainers rijker en zijn ze actief in wijk en buurt, maar ook bij de vereniging.

Door de sportcoaches van Breda Actief wordt de cursus ‘Ik train mijn stad’ gegeven. Jongeren tussen de 15 en 30 jaar leren in 7 bijeenkomsten hoe ze een sportieve activiteit kunnen organiseren, hoe ze goed voor een groep staan, hoe je omgaat met conflicthantering en nog veel meer.

Na deze weken ontvangen ze een Bewijs van Deelname’ en gaan ze door naar hun stage van 15 uur. Dit kan zijn in de wijk, maar vele Citytrainers kiezen ook voor de vereniging. Ze ondersteunen daar of geven zelf al kleine stukjes van de training. Voor iedere Citytrainer is het niveau anders. Wat we al vaak hebben gezien is dat de Citytrainer blij de vereniging blijft ‘hangen’. Win win situatie. De Citytrainer een leuke plek waar hij zich kan inzettten en de vereniging een vrijwilliger rijker!


Graag kijken we met jullie organisatie of Citytrainer van toegevoegde waarde kan zijn voor de vereniging of vrijwilligersorganisatie. Door bijvoorbeeld een bestaande vrijwilliger de cursus aan te bieden of juist een stage plaats in te laten vullen door een Citytrainer. Heb je interesse of wil je meer weten; neem dan contact op met 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI